Android Policen tietojen mukaan Google ei enää helmikuun ensimmäisen päivän jälkeen sertifioisi Android 4.1:llä tai sitä vanhemmalla käyttöjärjestelmällä varustettua puhelinta. Samsung ei siis saisi enää lupaa Ice Cream Sandwichillä tai Gingerbreadilla varustetulle puhelimelle. Mikäli puhelimella ei ole Googlen hyväksyntää, ei valmistaja voi asentaa Playtä tai muita Googlen mobiilisovelluksia siihen.
Googlen uuteen politiikkaan kuuluu yhdeksän kuukauden sääntö, jonka johdosta se ei sertifioi enää puhelimia sen jälkeen, kun uudemman Android-version julkaisusta on kulunut yhdeksän kuukautta. Tästä syystä Android 4.2 -puhelimien sertifiointi päättyy 24. huhtikuuta (Android 4.3 julkaistiin 25. heinäkuuta).
Sertifiointiprosessin tiukennukset eivät tarkoita sitä, etteikö puhelinvalmistajat voisi julkaista vanhaa Androidia käyttävää puhelinta: puhelimet pitää hyväksyttää määräaikaan mennessä, mutta ne saa julkaista koska haluaa. Tiukennukset eivät myöskään takaa käyttöjärjestelmäpäivityksiä vanhoihin puhelimiin.
Kommentit (7)
Kuuluukos google maps mobiilipalveluihin? Mitähän tapahtuu keskihintaisille puhelimille kun niihin yleensä tupataan väkisinkin vanhentunut käyttöjärjestelmä?
Tämä on juuri tarkoitus googlella.
Kitkatin (4.4) suurin uudistus oli se että sen muisti- ja laskentatehovaatimukset putosivat merkittävästi edellisistä versioista. Tämä pakottaa isot valmistajat 4.4:ään halpisluureissa ja pienet valmistajat joko ottamaan kitkatin käyttöön tai käyttämään, yandex storea tms, ei googlen palveluja.
Näin juuri. Valmistajat ovat käyttöjärjestelmä kikkailulla pyrkineet tekemään kalliimmista tuotteista halvempia haluttavampia. Tähän asti halvempiin kännyihin on laitettu tarkoituksella vanhoja käyttis versioita, jotta ihmiset päätyisivät kalliimpaan kännykkään. Kuluttajien kannalta tämä uusi googlen linjaus on enemmän kuin tervetullut uudistus.
Jakaa käyttäjät yhä enemmän Googlen Androidin ja Googlesta vapaan Androidin kesken. Jo nyt iso osa Androideista ei ole mitenkään Googlen alaisuudessa. Esim Kiinassa lataukset Google playstä ovat alle 10% luokkaa kaikista appis latauksista. Tämä on toisaalta hyvä sillä vaihtoehtoiset kaupat ja palvelut kasvavat ja Googlen valta murenee.
On Se android vaan niin surkea käyttöjärjestelmä. Täytyy ostaa törkeän kallis android että saa päivityksiä. Onneksi on Windows Phone 8 johon tulee päivityksiä oli puhelin halpa tai kallis. Android on typeryksien käyttis
Enpä tiedä onko tämä täysin huonokaan asia. Valmistajat ovat yrittäneet keksiä keinoja joilla erottua. Tässä on ainakin helppo keino erottaa halpikset kalliimmista malleista. Jos jaosta tulee kuluttajallekin selkeä, saattaa se olla kaikkien eduksi, näin nopeasti podiskeltuna.
Ensin ollaan niin avoimia, mutta kun on saatu valmistajat mukaan kelkkaan aletaan vähän Microsoftmaisesti kiristää ehtoja. Monen valmistajan hallituksessa varmaan mietitään mihin on oikein lähdetty mukaan ja muistellaan miten Microsoftin ja PC-OEM:n kanssa oikein kävikään.
Mielenkiintoista seurata miten homma kehittyy.