Quick System Info PRO -sovelluksesta otettu kuvakaappaus kertoo resoluutioksi 1440 x 2560 ja pikselitiheydeksi 560, joka tarkoittaisi noin 5,25 tuuman näyttöä, kuten kuvakaappauksessa mainitaankin. Jo aeimmin vuodettiin kuva pakkauksesta, jonka väitettiin niin ikään kuuluvan Galaxy S5:lle. Myös siinä mainittiin 5,25 tuuman QHD-näyttö.
Muita huhuttuja ominaisuuksia ovat muun muassa 2,5 gigahertsin neliydinprosessori, kolme gigatavua LPDDR3-keskusmuistia, 3 000 milliampeeritunnin akku sekä 20 megapikselin kamera. Galaxy S5 julkistetaan viikon päästä maanantaina Barcelonassa Unpacked5-tapahtumassa.
Kommentit (12)
Mihin tarvitaan noin tarkkaa näyttöä? FullHD:ki on jo liioteultua.
Jos sitä pitää kysyä niin ei sitä osaa arvostaa. Jos Roll Roycen hintaa pitää kysyä ei siihenkään ole varaa...
Mahtuu enemmän tavaraa ruudulle ja näppis vie suhteessä vähemmän tilaa kun mahtuu jäljellä olevaan tilaan enemmän pikseleitä näyttää tavaraa
Panostais akun kestoon,että ei tarttis ladata niin usein
Minkä takia kaikkia teknisiä piirteitä tulee tarvita johonkin? Full HD ei todellakaan ole liioittelua, päinvastoin. Ennemmin katson viivantarkkaa 5,25" näyttöä sumeamman/pikselöidymmän 1280x720 tarkkuuden sijaan.
On käsittämätöntä, miten ihmiset ovat kaikkea uutta teknologiaa vastaan, mitä älypuhelimiin tulee. Ensin ruikutetaan, kun tulee jotain uutta. Sen jälkeen ruikutetaan, miksei myös tässä ja tässä mallissa ole kyseistä piirrettä tai ominaisuutta. Teknologia kehittyy ja laitteet sen myötä. Miksi ei? Tulevan S5:n näytön on kerrottu jälleen olevan virtapihimpi kuin nykyisen S4:n, joten kysyn uudestaan, miksi ei? Hinta on ja pysyy samana oli lippulaivamallissa 480x320 tai 2560x1440 näyttö. Järki käteen ja pois negatiivisuudesta, kiitos.
Koska samalla teknologialla varustettu Full HD olisi ollut vielä virtapihimpi?
Kyllä minäkin mietin, että mihin tuon kokoisella näytöllä enää tarvitaan QHD-näyttöä? Siihen ei saa yhtään sen enempää tavaraa näkyviin, kuin Full HD:llakaan, johtuen kuvaruudun pienestä koosta. Ei ne pikselit Full HD:sta lopu kesken vielä tuon kokoisessa näytössä, vaikka väännät asian miten päin. Lisäpikseleistä ei siis ole yhtään mitään hyötyä, muussa kuin markkinoinnissa.
Eipä se näytön todellinen koko mihinkään muutu pikseleitä lisäämällä. Joten ainoa tapa saada samaan tilaan enemmän tavaraa on pienentää sen tavaran kokoa. Tällöin taas homma menee pienellä näytöllä tihrustamiseksi, joten suurennuslasi vakiovarusteeksi? Ja näppäimistön haukkaaman tilan korjaamiseksi meillä on jo oikein toimiva ratkaisu -> fyysinen näppäimistö ;)
Otetaan vaikka tälläinen esimerkki:
60" tv, tarkkuus 1920x1080
5,25" puhelin, tarkkuus 2560x1440
Toki katseluetäisyydessä on eroa, mutta kuitenkin....
Pitäähän näillä speksir***kareilla olla jotain millä leveilee kavereilleen!
Kuvaa siirrettäessä isolle ruudulle on isosta pikselimäärästä hyötyä. Toki pientä porukkaa vaan hyödyttää, mutta kumminkin.
Ei mitään vaikutusta. Jos kohdenäytössä ei ole samaa pikselimäärää on kyseinen ominaisuus aivan hyödytön.
Eikä lähdelaitteen ruudun resoluutiolla ole muutenkaan väliä. Kaikki riippuu ainoastaan laitteen ohjelmistosta ja piirisarjasta. Jos molemmat tukevat suurta resoluutiota, voi tätä toistaa millä näytöllä tahansa.
Tärkeämpiä ominaisuuksia näytössä on virkistystaajuus ja virrankulutus. Virkistystaajuus vaikuttaa esimerkiksi siihen kuinka sujuvasti pystyt lukemaan tekstiä, kun vierität sivua alaspäin.
Suurempi resoluutio tuo myös haittansa. Näyttö voi ehkä kuluttaa vähemmän virtaa, mutta prosessori joutuu käyttämään enemmän tehoja käyttöliittymän pyörittämiseen.
Miksi sitten jos kytken oman puhelimeni MHL-HDMI-adapterilla esim. telkkariin kiinni, on kuva samalla resoluutiolla kuin puhelimessa? Koska telkkarissa on isompi resoluutio kuin nykyisessä puhelimessani, niin tv: n kuva on samea eikä kovin terävä. Jos kuva olisi puhelimessa jo yhtä suuri kuin töllössä, niin eikös se silloin näyttäisi terävemmältä?
Tilanne on se, että käyttöjärjestelmä on pakottanut kyseisen resoluution näytölle ja kun yrität toistaa sitä toisella ruudulla on sen resoluutio sama. Jos tosin liitännät, rauta ja ohjelmisto sitä tukevat - pitäisi kuvan skaalaaminen näytön mukaan olla mahdollista.
Tai näin ainakin teoriassa. En tiedä onko käytännönsovellusta tästä edes tehty, mutta kuvittelin ainakin, että älypuhelinten photostream -valokuvaussovellukset (jota ainakin Nokia ja Samsung käyttävät?) hyödyntäisivät tälläistä ominaisuutta. Varsinkin kun kuvan pikselimäärä on aivan toista luokkaa verrattuna näyttöön.