Samsungin liikevaihdon ja liikevoiton historiallista kehitystä segmenteittäin kuvaavien graafien mukaan mobiililaitteilla on erittäin keskeinen rooli yhtiön talouden kannalta. Jopa puolet liikevaihdosta ja noin 70 prosenttia liikevoitosta on peräisin mobiililaitteista. Graafista nähdään myös se, että liikevaihdon kasvu viimevuosina on etupäässä johtunut puhelinmyynnin kasvusta, kaikissa muissa segmenteissä kehitys on ollut tasaista. Liikevoitossa sama kehitys näkyy vielä paremmin.
Graafeista näkyy myös se, että Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa. Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen. Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010. Korealaisyhtiö oli itse asiassa vasta neljänneksi suurin älypuhelintoimittaja, juuri ja juuri HTC:n edellä. Samsungia suurempia olivat Nokia, RIM (nyk. BlackBerry) ja Apple – tässä järjestyksessä. Vuonna 2009 Samsungin markkinaosuus älypuhelimissa oli jotakuinkin yhtä suuri kuin mitä Nokialla on nyt.
Ilman mobiililaitteita (iPod, iPhone ja iPad) Apple ei olisi noussut maailman arvokkaimmaksi yhtiöksi. Vuosina 2010–2013 maailman rikkaimman miehen titteliä hallussa pitäneen Carlos Slimin omaisuus on niin ikään kummunnut mobiilibisneksestä (América Móvil).
Samsung's reliance on Galaxy illustrated: pic.twitter.com/hA4GBl8dnf
-- Horace Dediu (@asymco) September 18, 2013
Kommentit (5)
Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa.
Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen.
Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010.
Samsungin älypuhelinmyynnin varsinainen kasvuvaihe alkoi vuoden 2011 alussa.
Tuolloin Nokia ilmoitti lopettavansa Symbianin kehittämisen ja siirtyvänsä Windows Phoneen.
Nykyään Samsung on maailman suurin älypuhelinvalmistaja, mutta niin ei ollut vielä vuonna 2010.
Fiksua, eikö?
Ei
Pienenä korjauksena: graafeissa ei ilmeisesti ole mukana kuin Samsung Electronics. Koko Samsungin liikevaihto oli viime vuonna n. 270 miljardia dollaria, tuo graafi yltää vain reiluun 60 miljardiin. Eli kattamatta jää yli 200 miljardia + tytäryhtiöiden liikevaihdot, joita Samsung ei laske mukaan tulokseensa.
Muuten uutisessa ei ole oikeastaan mitään muuta yllättävää kuin se, ettei Samsungin TV-liiketoiminta tee tappiota. Elektroniikkateollisuudessa kilpailu on aivan jäätävän kovaa, joten suurimmassa osassa tuoteryhmiä marginaalit ovat tällä hetkellä aivan olemattomia (lukuunottamatta Applea, joka tahkoaa rahaa lähes kaikessa mihin ryhtyy).