Useiden huhujen mukaan Apple esittelee ensi viikon tiistaina uuden iPhone 5S -älypuhelimen, jossa käytettäisiin Applen viime vuonna ostaman AuthenTecin sormenjälkilukutekniikkaa. Ei ole kuitenkaan varmaa, että Apple mahdollistaisi maksujen varmentamisen sormenjälkilukijalla vielä. Ominaisuuden toimivuutta ja tietoturvaa saatetaan testata ensin laajassa käytössä ennen kuin tekniikkaa aletaan hyödyntää maksamisessa.
Ei ole myöskään varmuutta siitä, että Apple aikoisi sisällyttää NFC-piirin tulevaan iPhoneen. Heinäkuussa yhdysvaltalaisen ISIS-maksujärjestelmän kerrottiin laajenevan koko maan kattavaksi. Samalla NFC-tekniikkaan perustuvan järjestelmän kerrottiin olevan yhteensopiva iPhonen kanssa. Yhteensopivuus on saatettu järjestää ilman NFC:tä. Applen markkinointijohtaja Phill Schillerin mukaan NFC ei ole välttämättä ratkaisu mihinkään ongelmaan, mutta patenttihakemusten perusteella Applella on kiinnostusta tekniikkaa kohtaan.
Apple jätti patenttihakemuksensa Yhdysvalloissa 1. maaliskuuta 2012, eli ennen kuin AuthenTec-kauppa tuli julki. Hakemus julkaistiin tämän viikon torstaina. Siinä ei ole lainkaan viittauksia Appleen, mutta keksijöiksi nimetyt henkilöt työskentelevät Applella. Euroopassa patentin hakijaksi on nimetty Apple.
Applen biometriseen tunnistautumiseen liittyvät panostukset eivät ole jääneet pelkästään AuthenTecin ostoon. Yhtiö lisenssoi viime vuoden lopulla australialaisen Microlatchin tekniikoita. Microlatchilla kerrotaan olevan hallussa patentti, jossa kuvailun tekniikan avulla voidaan luoda pankkien turvallisuuskriteerit täyttävä biometrinen tunnistautumisjärjestelmä.
Kommentit (5)
Ja kätevästi kaikkien käyttäjien sormenjäljet NSA:lle :)
@1
Heh niinpä :)
Hui kun pelottaa, mun sormenjäljet NSA:lla, apua!!! Nyt mä lähden foliokauppaan.... Moi...
Ai niin, en mä olekkaan murhannut ketään, enkä ainakaan ketään jenkkiä, huh huh...
@3
Mistä näitä idiootteja sikiää?
En nyt tiedä kuka on idiotti, se joka luulee että NSA:lla ei olisi pääsyä lähes kaikkien (jos sinulla on passi, on tunnistetietoja tallennettu, myös jos olet käynyt USA:ssa) biometrisiin tietoihin vai se, joka kauhistelee mahdolisia uusia keräystapoja.