Samsung ei ole kertonut julkisesti Galaxy S4:n Exynos 5 Octa -järjestelmäpiirin grafiikkasuorittimen suurinta mahdollista kellotaajuutta. AnandTechin mukaan grafiikkapiiri on suunniteltu toimimaan 480 megahertsin taajuudella. Grafiikkapiiri toimii tällä kellotaajuudella raskaimpienkin pelien kohdalla, mutta tiettyjen testiohjelmien rasituksessa kellotaajuus on suunniteltu kohoamaan 532 megahertsiin. Tällä tavalla saadaan aikaan todellisuutta ruusuisempia tuloksia.
Kyseenalaiselta vaikuttavaa käyttäytymistä havaittiin GLBenchmark 2.5.1:n, AnTuTun ja Quadrantin kohdalla. GFXBenchmark 2.7.0:n kohdalla ei havaittu kellotaajuuden kohoamista.
AnandTech havaitsi myös, että puhelimen Exynos- ja Snapdragon-versioiden suoritinytimien (CPU) kellotaajuudet pakotetaan maksimiin edellä mainittujen ohjelmien lisäksi myös Linpackissä ja Benchmark Pissä. Käyttäytyminen poikkeaa siinä määrin grafiikkasuorittimen käyttäytymisestä, että suorittimen maksimikellot ovat muidenkin ohjelmien saavutettavissa (mutta Samsung on pakottanut kellotaajuudet pysymään maksimissa näissä testiohjelmissa).
Kommentit (15)
Ouch :D Tästä tulevat varmaan muut valmistajat muistuttamaan jonkun aikaa...ja fanipojat (samsungin ja muiden) saavat taas vaihtaa sanan säilää keskenään :)
pakko turvautua dopingiin kun käyttöjärjestelmä on niin tahmea tehosyöppö
Se on sitten vasta dopingia kun siitä jää kiinni, kysykää vaikka Tysonilta =)
Uutinen on varmasti valetta!. Voitteko poistaa uutisen?
Samsung ei ikinä menisi tekemään tuollaista väärennöstä!!!!.
@4 Milläs perustelet tätä? Hyvin on voinut samsungi tehdä tässä vilppiä ja miksi anandtech tästä muuten kirjoittaisi jos ei totta olisi.. s4:n myyntivalttihan on nimenomaan teho ja speksit ja kun noita benchmark tuloksia on kavereilta kuullut niin en yhtään ihmettele että vähän on vilppiä käytetty, on ne sen verran kovia pisteitä. Ja en ole mikään iphone tai wp fanboy, samsungilla kirjottelen :)
Hmm, Intelin Core-prossuissa vastaavaa avoimesti mainostetaan Turbo Boost ominaisuutena, mutta Samsungin kohdalla kyse onkin "dopingista"? Jos puhelin kestää tuollaista "turbokellotusta", mikesei sitä raskaimmilla sovelluksilla käytettäisi, eikö se ole vain käyttäjän etu?
ei ole kyllä intelin turbo boost suunniteltu toimimaan vain testiohjelmistojen kanssa
@7
Niin no, s4 nostaa noita kelloja muissakin fullscreen sovelluksissa, eli ei ole kyseessä pelkät testit missä tuota tapahtuu.
@6,@8
Juu muutkin sovellukset pystyy kyllä hetkellisesti käyttämään huippukelloja, mutta tämän uutisen mukaan SGS4 pakottaa noiden tiettyjen testiohjelmien suorituksen ajaksi kellot pysymään tapissa virransäästöstä tai lämpenemisestä välittämättä
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....xy_s4_ei_huijaa
@9
Totta, mutta niinhän se on tehty iät ja ajat kyllä tietokoneen tehoja testatessakin että ei siinä sinällään mitään hirveän ihmeellistä ole.
@11
Kerrotko esimerkin missä tietokoneen kohdalla näyttiksen tai prossun kellot nousee siinä vaiheessa kun kone TUNNISTAA testiohjelman. Joitakin tapauksia on toki ollut olemassa, mutta nolona on valmistajat pyydelleet anteeksi jäätyään kiinni housut kintuissa.
Äärimmäisen nolo tilanne Samsungille...
@12
Esim. Oma läppäri heittää high performance tilaan samantien kun 3dmarkin avaan, eli antaa prossun nousta sinne tappi kelloille eikä ikinä tippua niin ales asti kuin selainkäytössä.
Tosiaan en kyllä tarkoittanut asiaa ihan noin, vaan meinasin että tietokoneella kun testataan niin yleensä itse "lukitaan" se sinne tappikelloille(virransäästöt pois yms), androidilla taas se ei ole mahdollista ilman roottausta joten samppa päättänyt ne lukita, jotta saadaan ne muutama "ylimääräinen" pojo ja ylipäätään kaikki teho irti kun ei mene sitä muutamaa sekunttia niitä kelloja nostaessa.
@13
Ei se ny ihan noi mene, ei ei
@13
Joopa-joo. Läppärisi ei nosta koneen tehoja ohjelmien TUNNISTAMISEN perusteella. Ideana on että vähän tehoa kuluttavissa tapauksissa kone toimii osatehoilla ja kun tehoa tarvitaan lisää niin kone vetää tehot tappiin ohjelmasta RIIPPUMATTA.
S4 tapauksessa känny TUNNISTAA testiohjelmat ja nostaa kelloja jotta pisteitä saadaan enemmän. S4 on siis nopeampi testiohjelmissa kuin mitä sen TODELLINEN suorituskyky on.