Yhtiö onnistui myymään yhteensä 6,1 miljoonaa Smart Devices -yksikön älypuhelinta, joista Windows Phone -pohjaisia Lumioita oli 5,6 miljoonaa. Myydyistä Lumia-puhelimista Windows Phone 8 -pohjaisia oli noin kaksi kolmasosaa. Nokia laskee myös Mobile Phones -yksikön myyntiin kirjattavat kosketusnäytölliset Asha-puhelimet älypuhelimiksi, jolloin Nokian älypuhelimien kokonaismyynti oli 11,1 miljoonaa. Symbian-puhelinten myynnin laskun ansiosta Smart Devices -yksikön myymien laitteiden keskihinta kohosi 191 euroon vuodentakaisesta 143 eurosta.
Viime vuoden lopulla yhtiö myi yhteensä 4,4 miljoonaa Lumia-älypuhelinta ja 2,2 miljoonaa Symbian-älypuhelinta.
Mobile Phones -yksikön laitteita myytiin vuoden alussa 55,8 miljoonaa kappaletta, mikä on viidenneksen vähemmän kuin viime vuoden lopulla. Mobile Phones -yksikön myymien laitteiden keskihinta putosi viime vuoden 33 eurosta 28 euroon.
Kommentit (4)
Kuinkas nyt näin ei ole vai VIELÄKÄÄN plussalla!!.. ;)) Olisikohan KENTIES sitten 2019..??. ;)
Tappiota syntyi 150 miljoonaa euroa. Ilman kertaluonteisia eriä, Nokian tulos oli kuitenkin plussalla 181 miljoonaa euroa.
En ole mikään talouden ammattilainen mutta toi kuulostaan omaan korvaan samalta kuin että tilipäivänä mullakin on rahaa, ennen laskujen maksua, sitten mennään melkein miinukselle :)
Eli tappiollista liiketoimintaa harjoitetaan edelleen. Voisi ajatella että taas osakkeenarvo laskee ku firma kertoo tappioista mutta sehän voi vaikka nousta ku menee vaan vähän huonommin kuin viimeksi. Outoa...
@2: Kertaluonteiset erät ovat tyypillisesti esim. tuotantolaitosten sulkemiseen liittyviä kuluja (potkupaketeita, jne), jotka eivät sinänsä kerro liiketoiminnan kannattavuudesta. Eli voidaan aika suoraan sanoa, että ydinliiketoiminta oli plussalla, sopeuttamiskulut pudottivat tuloksen tappiolle.
2@
>ennen laskujen maksua, sitten mennään melkein miinukselle :)
Kertaerissä voi olla monelaista, todellsita rahan liikettä tai ei.
Mutta kassa kasvoi. (sekin voi muuttua monenlaisesta)