Androidia syytetään usein sirpaleisuudesta eikä tilanne tosiaan näytä hyvältä. Joulukuun alkuun verrattuna Gingerbreadin osuus on kuitenkin uusimmissa tilastoissa tippunut jo alle 50 prosentin päätyen runsaaseen 47 prosenttiin. Samassa ajassa Jelly Beanin molempien versioiden osuus nousi yli 10 prosentin edellisestä runsaan kuuden prosentin osuudesta.
Yli 4.0-versionumeroitua käyttöjärjestelmää käyttää kuitenkin jo lähes 40 prosenttia kaikista Android-laitteista. Tuloksiin on tuskin odotettavissa dramaattisia muutoksia ennen kuin vanhempien 2.3-versioon perustuvien laitteiden kytkysopimukset loppuvat. Gingerbread julkaistiin jo runsaat kaksi vuotta sitten eli myös kytkysopimusten pitäisi päättyä lähikuukausina.
Kommentit (5)
Julkaistiin kaksi vuotta sitten, mutta ekoissa laittessa, jotka tuli myyntiin oli milloin? :)
ps. Ekan kappaleen lopussa joku outo lause..
Kyllähän tosiaan kytky loppui pari kuukautta sitten, mutta uuden Android-laitteen sijasta itse heittäydyin WP-leiriin. Ei ainakaan lagaa, laahaa ja kaadu jatkuvasti.
@2
Niin riippuu minkä WP-laitteen hankkii. ZTE:n Tanya on ainakin täysi katastrofi. Eräällä tuttavallani on sellainen, ja se kaatuilee vähän väliä ja käynnistyy uudelleen itsestään vähintään kerran viikossa ja joskus se käynnistyy uudelleen jopa 3 kertaa peräkkän. Viestejä kirjoittaessa viestisovellus kaatuilee tuon tuosta. Ihan katastrofi koko laite...
Nokian Lumiat ovat kuitenkin toimineet mukavasti ja tosiaan rullaavat todella nätisti ja pehmeästi eivätkä ne tahmaile: Jopa nuo halvimmat Lumiat pyyhkivät lattiaa kalliillakin Android-puhelimilla toimivuudessa.
@3
Ja jopa halvimmat Androidit kalleimmilla Lumioilla ominaisuuksissa.
@4
Esimerkiksi missä ominaisuuksissa?