Palvelun lopettaminen ei vaikuta Exchange ActiveSyncin nykyisiin käyttäjiin, mutta uusien laitteiden hyväksyminen loppuu 30.1.2013. Myös yrityskäyttäjät ja organisaatiot voivat jatkossakin hyödyntää ActiveSynciä Googlen palveluiden yhteydessä.
Tällä hetkellä EAS on ainut keino Googlen sähköpostin, kontaktien ja kalenterin saamisessa Windows Phone -laitteisiin. Pelkkä sähköposti toimii ilmankin, mutta IMAP-protokollaa käyttämällä menetetään push-tuki.
Tulevaisuudessa Google tukee pelkästään CalDAV- ja CardDAV-standardeja kalenterin ja yhteystietojen synkronointiin. Nykyisellään Microsoftin Windows Phone -järjestelmä ei tue kumpaakaan tekniikkaa. Applen iOS-laitteista löytyy tuki molemmille sisäänrakennettuna, joten iOS-käyttäjiin Googlen EAS-tuen loppuminen ei vaikuta. Lisäksi Google tarjoaa iOS:lle oman virallisen Gmail-sovelluksen, jota Windows Phone -alustalle ei ole näillä näkymin luvassa.
Googlen päätös EAS-tuen lopettamisesta tuli Microsoftille ilmeisesti melkoisena yllätyksenä, eikä yhtiö ole kommentoinut miten tuki Googlen palveluille aiotaan hoitaa tulevaisuudessa. Jos Microsoft haluaa tulevaisuudessakin houkutella Android-käyttäjiä siirtymään Windows Phone -alustalle, tuki Googlen palveluille on äärimmäisen tärkeä. Moni luottaa Gmailiin sekä Googlen kalenteriin päivittäisessä käytössä ja harva on valmis muuttamaan kaikki palvelunsa Microsoftin leiriin heti puhelimen vaihdon yhteydessä. Microsoftilla on käytännössä runsas kuukausi aikaa ratkaista ongelma ennen tuen loppumista.
Kommentit (16)
Kylläpäs Google pyrkii nuijimaan MS:n tuotteet maanrakoon. Ensin ilmoittaa, että Windows 8:n uusi käyttöliittymä eikä WP8 saa Gmailia. Nyt vielä viedään nämäkin pois. Androidista Windowssiin siirtyminen yritetään tehdä mahdollisimman vaikeaksi, niin silloin kuluttajat pysyvät mieluummin Androidissa.
Kyllä tämä näyttää vähän sille, että Google kokee Windows Phonen (ja Windows RT:n) uhkana Androidille. iOS:ia Googlen ei kuitenkaan auta sen suuren markkinaosuuden vuoksi sivuttaa. Jos näin on, että Google tekee nämä jutut vain sen vuoksi, että kokee Windowsin uhkana, kaipaa Googlen slogan uudistusta.
Siis Microsoft tässä on asioista vaikeita tehnyt. Taitaa WP olla ainoa markkinoilla oleva mobiilikäyttis jossa caldav-tukea ei ole (Symbian taitaa olla virallisesti jo kuollut). Esim. N9:kin tukee Caldavia.
Syy tälle on se, että Microsoft haluaa myydä mahdollisimman paljon EAS-lisenssejä, joista todennäköisesti veloitetaan käyttömäärien mukaan
http://www.microsoft.com/en-us/news/pre...9statement.aspx
HA,HA,HAA!.Hyvä Google!!!. ;)
=)
Microsoft alkaa vielä kiristämään Applea ja Googlea EAS-lisenssimaksuilla!!. =)
;(..
Kyllä ainakin Lumia 900:ssa toimii imapin kautta myös osoitekirjan ja kalenterin synkronointi joten ei kai tuo mfe-tuen loppuminen ole mikään varsinainen ongelma, siis yksittäisillä kuluttajilla. Korporaatioilla on kuitenkin mahdollisuus käyttää Gappsia tai muuta vastaavaa jos kaipaavat Exchange-tukea.
Exchange ActiveSync -tuen lisenssi on kallis. Microsoft lyö itse itseään turpaan.
Ballmer on taatusti USA:n huonoin toimitusjohtaja seuraavassa mitalienjaossa. (Ja Elop maaiman huonoin)
@4. Lääkkeet röllillä unohtui ottaa.
@6. Hohhoijaa...
Tällä uudistuksella Google varmistaa sen, että uudet WP8-käyttäjät pysyvät erossa Googlen palveluista.
Säälittävää touhua Googlelta.
Ompa taas tehty kärpäsestä härkänen, ei ainakaan vaikuta omaan windows phone & googlen palveluiden käyttöön.
- Gmail sähköposti toimii tulevaisuudessa kuten ennenkin (IMAP)
- Kontaktit tulevat MS:n palvelimelta, jos tarve voi google kontaktit synkroinoida pavelimien välillä
- Kaltenteri synkroituu MS:n palvelimelle, muutenkin monipuolisempi kuin googlen kalenteri sovellus.
Mitä jäämme kaupaamaan? Emme mitään…
"Kylläpäs Google pyrkii nuijimaan MS:n tuotteet maanrakoon. Ensin ilmoittaa, että Windows 8:n uusi käyttöliittymä eikä WP8 saa Gmailia. "
Tietääkseni windows 8:ssa toimii webselaimet ihan normaalisti, jolla googlen palvelut toimivat yhtä hyvin kuin ennenkin :)
Palikkapuolelle (modernui) saa outlookkiin sen gmailin jos haluaa..
@10
Kyllä minä nyt tuon tiedän :-). Kommentin alku liittyi aiempaan uutiseen, joka löytyy täältä. POP:lla ja IMAP:lla Gmailin postit ja kontaktit kyllä saa tulemaan puhelimen sähköpostiohjelmaan, tiedän senkin.
Tarkemman harkinnan jälkeen, tässä ei käytännössä menetetä mitään. Ei tuo Push niin merkittävä ominaisuus ole. IMAP ja POP hoitavat kaiken tarpeellisen.
"Tällä uudistuksella Google varmistaa sen, että uudet WP8-käyttäjät pysyvät erossa Googlen palveluista. "
Ja tämä nyt olisi nyt jotenkin uutta esim Microsoft:lta? M$ saa nyt maistaa vähän omaan lääkettään mitä M$ on jaellut linux leiriä kohti. Kilpailu on kovaa mutta epäreilua. Ei siis mitään uutta.
En nyt tiedä onko tässä kuluttajalla mitään urputtamista, itsehän ovat tuota koko ajan kannattaneet.
Tämähän on juuri sitä suljettua kilpailua eli kilpailijoiden asioita ei tueta. Ihan samaa mitä Apple tekee. Microsoft ja Google ovat aloittamassa samaa asiaa. Eli luodaan suojettu markkina jolloin kuluttaja joutuu valitsemaan minkä yrityksen tuoteita käyttää. Myöhemmin käy myös niin että kaikki erilaiset laitteet pitää olla samalta valmistajalta, koska ne ovat muuten yhteensopimattomia toistensa kanssa.
Tämä on sitä suljetun tuotteen ajattelua.
@13, Miten niin? CalDAV ja CardDAV standardit perustuvat RFC dokumentteihin ja joita voi kaikki toteuttaa niin halutessaan. Mikkisoftan Exchange ActiveSync on taasen propertiery standardi jonka käytöstä täytyy maksaa ...
Saa nähdä pakottaako tämä tuomaan nämä DAV standardit windows phone puhelimiin. Se taasen rapauttaa mikrosoft puhelimien yksipuolisuutta.
Jossain oli juttua että Google ei tuo omaa softaansa Windows 8 platformille. Saa nähdä tarkoittaa tämä virallista tukea esim Ubuntulle.
Eipä tule ikävä, koska en Googlen palveluista käytä kuin hakukonetta. Googlen räpellykset (sähköpostit jne.) on olleet melkoista torttua joten en menetä käytännössä mitään.
Eipä haittaa yhtää. Täyttä roskaaa nämä googlen tuotteet.