Galaxy S III:n kansainväliselle versiolle tehty modifikaatio on operaattorivariantteja valmiimpi. Suomessakin myytävälle SGS3:lle ladattava laiteohjelmisto kaipaa enää muutaman ominaisuuden korjausta, mutta kehittäjän mukaan todella paljon muuta viilausta. Heikosti toimivista ominaisuuksista mainitaan kamera, WiFi-yhteyden jakaminen sekä FM-radio. Myös puhelinyhteydessä saattaa olla ensimmäisellä soitolla ongelmia.
Kuten aina, kuluttajia varoitetaan mahdollisista haittavaikutuksista ja puhelimen rikkomisesta. Päivittäminen tapahtuu siis omalla vastuulla ja voi johtaa arvaamattomiin lopputuloksiin. Ohjelmistoa ei ole (vielä) tarkoitettu päivittäiseen käyttöön, vaan kyseessä on esikatseluversio.
Mikäli kuitenkin haluat päästä kokemaan uudella Galaxylläsi Project Butterin tuomaa sulavaa käyttöliittymää, suuntaa selaimesi XDA-Developers-foorumille katsastamaan lisätietoja.
Kommentit (19)
Totta,(OMALLA vastuulla) kun takuu samalla raukeaa!!.Aika nörtti saa olla.
Ja SGS2:lle ei ole edes CM9 (ICS-versio) vieläkään valmis. Jos vanhat merkit pitävät, tuokaan ei tule täysin valmiiksi vielä pitkään aikaan kun aikanaan Cyanogenmodin kehittäjätiimille SGS2 luurit lahjoittanut muka avoin Samsung pimittää laitteistoajureitaan.
Eipä silti. Varmasti parempi tuo CM10 on puutteineenkin kuin Samsungin alkuperäinen softa joten eikun päivittämään vaan. Ainakin SGS2:n kanssa olen käyttänyt paljon mielummin Cyanogenmodeja (7 ja 9 (nightly)), MIUI modia ja joitain yksittäisten kehittäjien ICS viritelmiä. Samsungin oma softa on niin kömpelö ja tökkivä että mitä tahansa puutteellistakin romia käyttää mielummin.
Ja seuraava luuri on mikä tahansa muu kuin Samsung.
Cyanogen tuo Jellybeanin myös alkuperäiselle Galaxy S:lle.
ROM on jo asennettavissa, mutta vasta ensimmäinen alpha niin vain aivan perusasiat toimivat vasta.
FM-radio ei toimi CM10 ollenkaan, koska cyanogenmodin kehittäjillä ei ole aikaa(eivät jaksa koska ei kiinnosta) kehittää FM-radiota. CM9 ei ole millään puhelimella vielä "valmis", tosin nightly versiot ovat olleet tarpeeksi "valmiita" jo helmi-maaliskuusta ainakin sgs2:lle.
@1
ei raukea, jos pitää takuuseen viedä, niin voi unrootata ja laittaa sen romin puhelimeen joka siinä alunperin oli
Onko jollain jotain perusteita tohon takuun raukeamiseen? Itse olen kahta eri android puhelinta vienyt scf-huoltoon rootattuna ja cyanogenmodilla ja kaikilla muila herkuilla ja sanonutkin, että toivottavasti ei haittaa että sisällä on custom-rom. Molemmilla kerroilla meni takuuseen oikein näppärästi.
Varmasti takuu ohjelmiston osalta raukeaakin, mutta jos on osannut kerran flashata puhelimeensa uuden romin niin osaa saman tehdä varmaan uudelleenkin, jos jotain ohjelmiston suhteen menee pieleen.
@1 & @5
ei olla androideissa niin tarkkoja noitten suhteen, itse vein takuuseen miui rom puhelimessa, mutta flashcounter nollattu eivätkä mukisseet mitään vaan vaihtoivat viallisen usb-liittimen ja taas toimii.
toi olisi muutenkin mielenkiintoista tapella jonkin valmistajan kanssa takuuhuolloista customien saralla.
jos esimerkiksi kävisikin ilmi että jossain uudessa android kapulassa olisi valmistusvirhe, jonka takia esimerkiksi usb liitin ei kestäisikään latausta ja kaikille kys. mallin luureille tehtäisiin huoltopyyntö mutta...
ei me tätä voida korjata kun oot menny asentamaan epävirallisen ohjelmiston, ei minusta ohjelmisto muutokset oli ne kuinka rajuja tahansa pitäis vaikuttaa takuuseen jos kyse on selvästä rautaviasta.
se on toki täysin eri asia jos joku onnistuisi paskomaan puhelimensa kellottamalla esim 800Mhz->2000Mhz niin silloin rauta on hajonnu ihan käyttäjän toimesta kuten vaikka seinään heittämällä.
tästä asiasta odotin itse tappelua mutta suosiolla korjasivat, kun aika yleinen tuo microusbi vika noissa sgs2 vissiin.
Miksi yhtiöt valmistavat sellaisia puhelimia että niitä pitää hakkeroida saadakseen ne toimimaan halutulla tavalla?
Minusta tuo on se varsinainen kysymys.
Niin, onko nämä jotain rakennussarjoja vai. Osta vajaana, rakenna itse?
@11
Lähinnä rakensin valmiista tuotteesta itselle sopivan. Custom romit ja kernelit tuo lisämausteita jo valmiiseen tuotteeseen. S3 taitaa olla ainoa puhelin joka pystyy antamaan virtaa tarpeeksi ulkoselle kiintolevylle, ja jos haluaa käyttää ntfs tiedosto formaattia täytyy asentaa esim. siyah kerneli.
Ilmeisesti missasit varsinaisen asian ytimen.
Miksi pitää HAKKEROIDA, miksi ne eivät ole valmiiksi muokattavissa.
On kaksi eri asiaa vapaus muokata jotain, kuin että se on tahallisesti estetty ja ne pitää hakkeroida.
Jep missasin mitä sä tarkoitit. Mä tarkoitin mitä kirjoitin.
@13 Mitenköhän se näissä uusissa Androideissa on "tahallisesti estetty"? HTC taisi joskus tapella customsceneä vastaan ja sulkea Bootloadereita yms. puhelimistaan, nykyisin tämäkin hullutus on ilmeisesti lopetettu ja suurin hidaste customien tekoon on omien ajureiden kirjoitus ja homman pyöriminen harrastepohjalla ja tämän tuomat resurssirajoitteet.
Se että tässä käytetään sanaa hacker voi tulla siitä, että hack tarkoittaa omaa viritystä, jollaisia nämä customit väkisinkin ovat , eikä niinkään sitä, että jotain ilkeiden korporaatioiden asettamia suojauksia pitäisi cräcätä pois tieltä.
Syy on melko varmasti siinä, että nuo "viritelmät" saattaa tuoda ei toivvottuja ongelmia mukanaan, joista silloin tällöin voi lukea tuolta android keskutelusta. Luurin valmistaja on kuitenkin vastuussa puhelimen toiminnasta, eikä ehkä sen vuoksi ole niin innoissaan näistä viritelmistä.
Viimeaikaiset ylikuumenemiset joissa puhelin on kärähtänyt jopa taskussa saattaa johtua juuri näistä "epävirallisista" sovelluksista ja käyttöjärjestelmistä joita valmistaja (ei suosittele) tai sitten ns.omalla vastuulla!!.
@pena36: Tai sitten siitä kun omistaja on kuivannut puhelintaan mikrossa.
http://taskumuro.com/rajahtaneen-samsun...ikroaaltouuniin
http://www.talouselama.fi/Kasvuyritykse...11#commentsList