Päivitystä odottavien onneksi Ice Cream Sandwichia käyttävien laitteiden määrä on kääntynyt nousuun muutaman edellisen kuukauden aikana ja esimerkiksi HTC on lupaillut pitkän listan päivityksiä kesän aikana. Maaliskuussa ICS:n osuus kaikista Android-laitteista oli vasta 2,9 prosenttia ja toukokuun alussa määrä oli kasvanut jo 4,9 prosenttiin. Kesäkuun alkuun mennessä määrä käytännössä yli kaksinkertaistui.
Edellinen merkittävämpi ja reilusti yleisin Android versio eli 2.3 Gingerbread ei ole häviämässä kuitenkaan mihinkään vielä lähiaikoina. Julkaistuista päivityksistä huolimatta Gingerbread-versioon perustuvien laitteiden määrä oli edelleen kasvussa muutaman viimeisen kuukauden aikana päätyen yhteensä 65 prosentin markkinaosuuteen.
Ice Cream Sandwichin edeltäjä, tableteille tarkoitettu Honeycomb, on jäänyt tehokkaasti marginaaliin vajaan kolmen prosentin markkinaosuudellaan. Markkinoilta löytyvistä vanhemmista Android-puhelimista sen sijaan kertoo Android 2.2 Froyo -version lähes 20 prosentin osuus koko laitekannasta.
Kommentit (5)
Tätä olen itsekin ihmetellyt että miten 4 version tulo kestää niin tuhottoman pitkään, esim. Samsungilla on kestänyt ikuisuuden saada Galaxy tab laitteille edes siedettävä Android versio ulos, nykyinen Honeycomb on kyllä aivan järkyttävän huono. Nyt kuitenkin uusissa myynnissä olevissa Tab 2 malleissa on jo 4.0 suoraan.
Ei ensimmäiselle Galaxy Tabille ole tulossa edes virallisena ICS:sää.
Varmaan kestää niin kauan koska valmistajien täytyy tehdä bloatwaret niiden päälle ennen päivitysten julkaisua.
Joko ICS toimii S2:ssa hyvin? Kuulin että oli lagaamista aluksi. Tai kannattaako sitä yleensä laittaa?
@4 En ole lagaamiseen törmännyt, edes Samsungin TW-virityksellä varustetulla ICS:illä. Omasta mielestäni ICS parantaa käytettävyyttä niin paljon Gingerbreadiin nähden, että kannattaa päivittää.