Tutkijat testasivat Android-puhelimen suorituskykyä eri valmistajien muistikorteilla ja havaitsivat, että hitaampi Flash-muisti heikensi suorituskykyä sadasta aina kolmeensataan prosenttiin. Yhdessä erikoistapauksessa suorituskyvyn lasku oli jopa 2000 prosenttia eli suoritukseen käytetty aika kasvoi 20 kertaiseksi.
Tutkimusta johtaneen tohtorintutkintoa suorittavan Hyojun Kimin mukaan Flash-muistin kehitys ei ole pysynyt perässä puhelinten muiden osien nopeutuessa jatkuvasti. Tutkimuksessa perätään uutta näkökulmaa tallennusjärjestelmien kehitykseen, jotta niistä ei muodostu pullonkaulaa verkkojen ja laitteiston muiden osien nopeutumisen myötä. Tutkimuksessa havaittiin, että hidas Flash-muisti vaikutti sovellusten nopeuteen niin Google Mapsissa kuin Facebook-sovelluksessakin.
Erityinen ongelma on hidas satunnaisten I/O-kutsujen käsittely. Tutkijoiden mukaan vikaa on sekä tekniikassa että siinä, miten sovellukset rakennetaan kirjoittamaan satunnaista dataa muistiin jatkuvasti. Ratkaisuksi tarjottiin esimerkiksi pientä nopeaan PRAM-muistiin perustuvaa puskurimuistia, johon voitaisiin tallentaa suorituskyvyn kannalta oleellista dataa sekä RAID-tyylisiä ratkaisuja ja tiedostojärjestelmien kehitystä.
Edit: Tarkennettu prosenttilukujen merkitystä.
Kommentit (11)
Huikea 2000% lasku suorituskyvyssä. Todella, todella uskottavaa laatujournalismia toimittajalta. Lieko peräti mensan jäsen tai ainakin noillaa eväillä kannattaisi ehdottomasti pistää hakemus vetämään...
@ uutinen
>Flash-muisti heikensi suorituskykyä jopa sadasta aina kolmeensataan
>prosenttiin. Yhdessä erikoistapauksessa suorituskyvyn lasku oli
>jopa 2000 prosenttia.
100% kuulostaa isolta laskulta, mutta ilmeisesti aika vähäinen jos voi laskea jopa 2000 prosenttia, mitä sitten tarkoittaakin. :-)
Tässä se siis tarkoitti sitä, että tehtävään käytetty aika 20 kertaistui. Kannattaa lukea se tutkimus, ihan mielenkiintoista asiaa.
@1/2 todennäköisesti (pikaisen julkaisun lukemisen pohjalta) suorituskyvyn heikkenemisellä tarkoitetaan suoritukseen vaadittavan ajan kasvua, eli 2000% lasku tarkoittaisi 2000% kasvua suorituksen kestossa.
Vaikka varmaan te tämän jo tiesittekin, kunhan riemastuitte päästessänne kettuilemaan internetissä (se on niin hauskaa, myönnän) ;)
4@
> todennäköisesti
Hyvin mahdollista.
>kunhan riemastuitte päästessänne kettuilemaan internetissä
Toivottavasti juttua tarkkennetaan.
Muuten juttu kiertää nettiä ja kohta uutisoidaan että akunkesto heikkenee 100 - 2000 prosenttia.
Ei tutkimuksessa otettu kantaa puhelimen sisäiseen muistiin? Varmaan samoja juttuja senkin suhteen, mutta onko eroa tuossa musitin käyttö/käsittelytavassa. Tahi onko sisäiset muistit lähtökohtaisesti jo paljon parempia kuin muistikorteilla majailevat piirit?
Tarvittiinko tähän ihan tutkimus? Oma N73 kyllä hidastuu ihan älyttömästi kun siihen laittaa muistikortin :( Ja alkanut tekemään tuota perus-Nokialaista tyyppivikaa: "Muisti täynnä. poista tietoja" vaikka muistia on kyllä vapaana. Seuraava puhelin on siten jotain muuta merkkiä.
@6, nuo muistin merkityksestä tehdyt johtopäätökset pätevät sinänsä myös sisäisiin muisteihin, vaikka taitavat tosiaan (yleensä) olla edes vähän nopeampia jo ihan lähtökohtaisesti.
@7
Tottakai tuota kannattaa tutkia, jotta tiedetään kuinka paljon eroja on.
Symbianin "Muisti täynnä" tarkoittaa tyypillisesti toista kahdesta asiasta: Joko RAM on täynnä ja tarvitsee rebootin tai levy, tyypillisesti C-asema, on täynnä. Muun massamuistin olemassaolo ei siinä tilassa auta.
Ainakin N97:n kanssa Nokialla kävi vanhanaikaisesti ja C oli aluksi aivan liian pieni, sitä käsittääkseni korjailtiin softpäivityksellä. Ehkä samaa on ollut liikkeellä muidenkin mallien kanssa.
Aika hauska ajatuskatko kirjoittajalta :)
@7
Tässä kuten muussakin tutkimuksessa on helppo jälkikäteen ihmetellä, että "tarviko tuotakin tutkia?".
Tutkimuksen tuloksen yhteenvedon varmaan osaisi monikin arvata "eli muistikortin nopeudella on väliä", mutta sen jälkeen tutkimuksessa on muitaikin pointteja. Kuten #9 "kuinka paljon eroja on" ja kuten uutisessakin on mainittu "mistä erot johtuu" ja "miten asiaa voitaisiin parantaa".
Ja nyt kun tutkimus on julkaistu, niin asiasta tietävät hieman enemmän myös kuluttajat, mikä taas patistaa valmistajia tekemään asian eteen enemmän. Ei ehkä paljoa, mutta jos edes promillen verran... =)