Testiin kuului manuaalinen skannaus sekä kymmenen eri haittaohjelman tunnistaminen asennusyrityksen yhteydessä.
Digitodayn mukaan ainoastaan Zoner AntiVirus Free tunnisti edes osan ohjelmista. Skannerin haaviin tarttui 32 prosenttia haittaohjelmista manuaalisen skannauksen aikana ja sovellus esti saastuneiden pakettien asentamisen kahdeksassa tapauksessa kymmenestä.
Ilmaisia tutkia verrattiin F-Securen ja Kasperskyn maksullisiin sovelluksiin, jotka suoriutuivat testeistä huomattavasti paremmin. Silti osa viruksista pääsi niidenkin ohi.
Testi osoittaa, että ilmainen virustutka tuo lähinnä valheellisen turvallisuudentunteen, eikä niitä kannata puhelimessa ajaa. Ongelmilta välttyy parhaiten pysyttelemällä turvallisissa sovelluskaupoissa ja esimerkiksi syynäämällä tarkkaan sovellusten asennusvaiheessa vaatimien oikeuksien tarpeellisuutta.
Kommentit (15)
Eli se on sama ku ei käyttäis ollenkaa.
"Ongelmilta välttyy parhaiten pysyttelemällä turvallisissa sovelluskaupoissa"
Eli siis pitäisi pysytellä poissa Android Marketista.
Kehitysyhteistyöllä (Samsung,Google ja suurimmat tietoturvayritykset!) tämänkin saisi yhtä tietoturvalliseksi,mitä Applen oma Marketti on!.
Harmi ettei ilmaista ALYac Android ollut vertailussa. Vaikka aika turha tuo virustorjunta vielä on, kun vain vähän viitsii katsoa mitä asentaa..
Tässäkin nähtiin että linux ja unix pohjaiset järjestelmät eivät ole niin turvallisia kuin väitetään.
@5
Vastaa
Mikään järjestelmä ei ole turvassa jos vartavasten asennetaan haittaohjelma, asiaa ei auta että sitä luullaan kunolliseksi. Unix / Linux alustoila taasen ei juurikaan itsestään leviäviä viruksia ole. Lisäksi Androidissa linuxista vain ydin..
Mitä itse uutiseen tulee, niin sääli että ohjelmavalikoima noinkin suppea:
Antivirus Free
BluePoint Antivirus Free
GuardX Antivirus
Kinetoo Malware Scan
LabMSF Antivirus beta
Privateer Lite
Zoner AntiVirus Free
Ja maksullisina
F-Secure Mobile Security
Kaspersky Mobile Security
Noista ilmaisista ei itselleni ole mikään tuttu perinteisenä tietoturvaohjelmana. Eikö Androidille kuitenkin löydy myös hieman nimekkäämpiäkin ilmaisia, kuten esim AVG? Hmm.. komento takaisin, tuo Antivirus Free siis olikin AVG:n softa..
https://market.android.com/details?id=c...nRpdmlydXMiXQ..
Vai miten ihmeessä tuo systeemi menee tuolla? On nimittäin tämäkin Antivirus Free nimikeellä:
https://market.android.com/details?id=c...nRpdmlydXMiXQ..
Viisaammat vastatkoot, itselläni kun ei Android laitettakaan ole.. Toisaalta kuvien mukaanhan tuon testin softa viittaisi jälkimmäiseen linkkiin, mutta onko kyseessä sama softa?
Tota AVG:n softaa, johon eka linkki viittaa, ei ollut tuossa testissä.
Toi testissä ollut antivirus free (toinen linkki) oli ainakin huonoin ja maksulliset oli parhaimpia.
Olis kiva tietää miten tuo AVG mobilation olis pärjännyt testissä, oliko jätetty eräiden tietoturvayhtiöiden vaatimuksesta pois, että saadaa selvempi ero ilmasten ja maksullisten välille.
Tota AVG:tä voisin testata jos lataisin jotain vähänkin epäilyttäviä softia.
Lookoutia ei ollut mukana. Olisi kiinnostanut tietää sen taso. Jos nimittäin on sellaista saissea kuin nuo muut ilmaset, niin sama olisi sillon poistaa.
@0 "esimerkiksi syynäämällä tarkkaan sovellusten asennusvaiheessa vaatimien oikeuksien tarpeellisuutta."
Eipä tule enää juuri mitään softaa asennettua kun ainakin marketissa joka ainut softa soundboardista lähtien vaatii puhelimen täyden hallinnan.
F.Secure on ollut reilun 2½ vuotta>>
Vastaa
Hassua vielä että tuo AVG taitaa olla yks ladatuimmista ilmaisista virustorjunnoista androidille.
Yrityskäyttöön ei Androidista taida olla. Jättämällä tietoturva käyttäjän kontolle on sama kuin sitä ei olisi lainkaan.
Kuten @9 ilmaisikin niin useimmat softat vaativat erinäköisiä oikeuksia. Tajuaako peruskäyttäjä mitä se tarkoittaa? Lisäksi monen ohjelman pitääkin päästä tiettyihin resursseihin käsiksi toimiakseen oikein. Samalla se voi myös tehdä pahojaan. Aika typerä haittaohjelmatehtailija pitää olla, jos ei upota ilkeää koodiaan validin näköiseen ohjelmaan.
Juuri hiljattain oli tapaus missä ihan validi ohjelmisto lähetti käyttäjän dataa firman servereille. Lataajia oli miljoonia, joten pelkästään suosittujen ohjelmien latauskaan ei anna suojaa.
Lähinnä ajan takaa sitä, että varsinkin useat "asiantuntijat" tällä foorumilla kuvittelevat virheellisesti olevansa suojassa viruksilta.
@12 eiköhän tuo ongelma ole jokaisen luurin kohdalla sama siinä vaiheessa kun siihen voidaan asentaa kolmannen osapuolen sovelluksia.
Vastaa
@13
onhan se ongelma sama jokaisen android-luurin kohdalla, mutta niissä järjestelmissä jossa kolmannen osapuolen ohjelmat tarkastetaan ennen sovelluskauppaan pääsemistä ongelma ei ehkä ole aivan yhtä paha.
@14 Totta, mutta mikäänhän ei ole mahdotonta http://www.puhelinvertailu.com/uutiset....en_ios-laitteet