Cousineaun mukaan Microsoft kerää tietoja kamerasovelluksen avulla ja käyttää niitä mainosten mahdollisimman tehokkaaseen kohdentamiseen. Cousineau syyttää Microsoftia useiden viestintä- ja yksityisyydensuojalakien rikkomisesta. Hän hakee haasteelleen ryhmäkanteen statusta.
Kun käyttäjä avaa Windows Phone 7:n kamerasovelluksen ensimmäistä kertaa, häneltä kysytään lupaa tietojen keräämiseen. Vastaa kysymykseen miten tahansa, niin Microsoft aloittaa käyttäjän sijainnin seuraamisen. Vahvistaakseen väitettään Cousineau viittaa Samy Kamkarin havaintoon, jonka mukaan Windows Phone 7 aloittaa tietojen lähettämisen jopa ennen kuin kysymykseen on vastattu (testattu Samsungin Omnia 7:llä).
Samassa haasteessa Microsoftia syytetään kongressin harhauttamisesta. Aiemmin yhtiö vakuutti Yhdysvaltain kongressille, ettei se kerää Windows Phone 7 -puhelinten käyttäjien tietoja ilman heidän lupaa. Myös Apple ja Google ovat jäänet kiinni vastaavasta paikkatietojen keräämisestä.
Microsoft ei ole suostunut kommentoimaan haastetta.
Kommentit (5)
tämä ei ole mikään suuri uutinen ottaneen huomioon sen että android ja iOs ovat käyttäjätietovuotajia hieman suuremmallakin mittakaavalla.
Google,Apple ja nyt Microsoft on haastettu tästä typeryydestä,mutta miten mahtaa jatkossa käydä...millaisia sanktioita luvassa!!!. :/
kiva kiva, foliohattu päässäni mietin vakavissani tota wp7:aa. mihis sitä sit suuntais katseensa. sellanen facebook olis kans mukava, joka ei olis jenkkifirma. no eipä netillä kohta mitään tee, kun haastellaan oikeuteen perättömillä piratismi väitteillä (suomalaisen poliisivaltion oikeusjärjestelmäänkään ei uskalla luottaa, joten kannattaa maksaa suosiolla sakot) ja nimettömänäkään ei kohta saa kirjotella.
Windows Phone 7 -puhelin kysyy käyttäjiltä, saako paikannustietoja kerätä ja lähettää Microsoftille. Vastasipa käyttäjä kyllä tai ei, tietojen keruu jatkuu, syyttää Yhdysvaltalainen turvatutkija. Microsoftia vastaan on nostettu kanne.
http://www.tietokone.fi/uutiset/windows...etojen_keruusta
Mites nyt maailman "puhtain" suljettuihin lähdekoodeihin perustuva järjestelmä on mennyt rusakoimaan näin pahasti?
Avoimen lähdekoodeihin perustuvissa ymmärrän sen hyvin, mutta siitä huolimatta tuo ei ole julkista tietoa, että missä liikut. Siinä käy äkkiä niin, että laite suljetaan totaalisesti kun sen käytölle ei ole tarvista. Ei kai se nyt ole tarkoitus?
Minua ei haittaa yhtään se , että google paikantaa minut. Kuka nyt minusta olisi kiinnostunut. Jos tieto maksaa ja jotain kiinnostaa, niin TVVK:laisen ajattelumallin mukaan heidänhän täytyisi maksaa minulle. (lipesin aiheesta vähän)