Älypuhelimien lapsentaudeista on puhuttu tasaisin väliajoin ja viime aikoina suurin huomio on kohdistunut Android-laitteisiin. TechCrunchin hiljattain julkaiseman uutisen mukaan joidenkin Android-puhelimien palautusprosentti kohoaa jopa 30–40 prosenttiin. Applen julkaisemien tietojen mukaan viime vuoden antenni-gaten aikaan ostetuista iPhone 4 -puhelimista palautettiin vain noin 1,7 prosenttia.
Syy ei välttämättä ole aina käyttöjärjestelmässä, vaan puhelimeen asennetuissa ohjelmissa. Esimerkiksi Motorola valitteli kesäkuussa, että jopa 70 prosenttia palautetuista puhelimista johtuu huonosti tehdyistä sovelluksista, jotka heikentävät puhelimen suorituskykyä. Androidia kehittävällä Googlella olisi ratkaisun avaimet tämänkin ongelman kohdalla, sillä se valvoo Android Marketin kautta jaettavia ohjelmia erittäin lepsusti.
Ylen haastatteleman DNA Kaupan toimitusjohtaja Sami Aavikko suosittelee puhelimen uudelleenkäynnistämistä viikoittain mikäli puhelin alkaa tökkimään:
Erilaisten muistien täyttymisen takia puhelin suositellaan käynnistettäväksi uudelleen silloin tällöin. Viikottain tehty sammuttaminen ja uudestaan päälle laittaminen varmasti on parempi tehdä kuin että sitä ei tee.
Kommentit (19)
Itsehän en juurikaan HTC Desireä uudelleen käynnistele, mutta totta tuo on, että pitäisi silloin tällöin. Viikon aikana muisti putoaa usein alle 200 Mt, ja "Task Killer" ei saa sitä nousemaan yli. Uudelleen käynnistyksen jälkeen taas lähemmäs 250 Mt vapaana. Että näin Androidilla.
Ne Task killerit juuri sekoittaa sitä puhelinta eivätkä anna sen hallita muistiaan itse. Android ei ole Windows.
Loppukäyttäjä suorittaa vasta testivaiheen softille =)
Sitten korjaillaan jos.. siis tarkoitan kun vikaa löytyy.
Totta on,että (syy ei välttämättä ole aina käyttöjärjestelmässä,vaan puhelimeen asennetuissa ohjelmissa)!.
Hurja luku on,että jopa 70 prosenttia palautetuista puhelimista johtuu huonosti tehdyistä sovelluksista,jotka heikentävät puhelimen suorituskykyä.Androidia kehittävällä Googlella olisi ratkaisun avaimet tämänkin ongelman kohdalla, sillä se valvoo Android Marketin kautta jaettavia ohjelmia (erittäin lepsusti)!!. =( (Apple on tässä asiassa Googlea TEHOKKAAMPI!). ;)
Apple on myös tehokkasti rajoitetumpi, siksi ei tule mitään sen firman tuotteita.
Tämä nyt ei minään yllätyksenä tullut. Androidia, kuten monia muita ohjelmia, kehitetään vielä pitkään jälkeen julkaisun. Onhan minecraftikin ollut myynnissä vaikka se oli vielä keskeneräinen, ja on vieläkin.
Cachen puhdistaminen, uudelleenkäynnistys ja muut samantapaiset toimivuuteen liittyvät jutut ovat olleet itsellä ongelmana jo ennen noksun N95:ttä. Huomattavasti vähiten ongelmia on silti ollut tämän SGS:n kanssa.
Mitä noita foorumeita lukee niin niistä ymmärtää että ihmiset ostavat ensimmäisiä älypuhelimiaan ja osa heistä on liian laiskoja lukemaan satoja sivuja foorumeita saadakseen laitteensa käytettävälle tasolle.
Ilmeisesti pahin ongelma kohdistuu Androidiin. No, laaja ja monipuolinen käyttöjärjestelmä tuo mukanaan laajoja ja monipuolisia ongelmia.
Itse ostan puhelimeni, kun se on hieman "kypsynyt". Pahimmat viat on jo korjattu ja hintakin on alentunut. Mutta huonosti toimivien ohjelmien ongelmaa sekään ei poista. Ja mielenkiintoista, miten suurin osa ongelmista juontaa juurensa käyttöjärjestelmään tai ohjelmiin. Ilmeisesti laitteet ovat jo "liian hienoja", käyttöjärjestelmän suhteen.
Eipä ole yllätys että juuri Samsung Galaxy S II on kuvassa!!.. Totta!!. ;)
Tnoi @
Negatiivisesti vai positiivisesti,mitä tarkoitat tuolla...Eipä ole yllätys että juuri Samsung Galaxy S II on kuvassa ?.
@10: Öööö...Mikäs tän uutisen otsikko oli?
Olis kyllä mahtavaa kun luuriin saisi vapaasti asennella mieleisen käyttiksen. Toivottavasti androidin puolella valmistajat avaisivat enemmän omien "käyttiksiensä" koodeja että ahkerat romien tekijät saisi niistä enemmän irti kuin nyt.
12@
>Olis kyllä mahtavaa kun luuriin saisi vapaasti asennella mieleisen
>käyttiksen. Toivottavasti androidin puolella valmistajat avaisivauussa olet
>enemmän omien "käyttiksiensä" koodeja että ahkerat romien tekijät
>saisi niistä enemmän irti kuin nyt.
Puhelin on osa matkapuhelinverkkoa ja radiolähetin, tuntemattoman tekemät toteutukset voivat käydä aika riskaapeleiksi
N900:sessa toimii ainakin Maemo 5, Meego 1.2, Android 2.3.4 ja Kubuntu Mobile 10.10 ilman mitään suurempia ongelmia. Ainoastaan Androidin ofono ajureissa ei ole vielä tukea puheluiden soittamiseen, mutta siinäkin toimii mobiilidata ja tekstiviestit hyvin.
Eli kun androidin ofono saadaan valmiiksi, niin N900:sessa pitäisi toimia puhelinverkot 100% neljässä eri käyttöjärjestelmässä :)
Avoin, Laaja ja monipuolinen!!! Hahhah android on "tooosi avoin" ja tulee tiukentumaan vuosien varrella. Laaja?? No huh en kyllä löydä micro-sd tukea laajempaa toimintoa kuin ios 5 tai winp 7 mangossa. Monipuolisempi? No juuu kyllähän tuossa samat toiminnallisuudet kuin applella ja microsoftilla hieman huonommin tehtynä vaan.
En oikeestaa ihmettele yhtää että antukoita palautetaan kuappoihin.. Ekaa en palauttanut mutta tokan kyllä nimenomaan softan turhasta lagista vs. iOS
@9.
Onko sulla käyttäjäkokemusta ko. luurista, kun joka kommentti on negatiivinen SGS2:sta?
Itellä HTC desire toimii niinku pitääkin, en käytä task killeriä vaan virrat parin pv:n välein poissa.. ei mitää ongelmia. Ja ei tosiaan ole liian vaivalloista tai ylitsepääsemättömän vaikeaa napata virtoja ja akkua pois ja lyödä läjään uudelleen.
@15
Et taida ollenkaan tietää mistä puhut.
16@
> Itellä HTC desire toimii niinku pitääkin
HTC Desire on jo vanha kone ja "valmistunut" sen toimivuus ei ole sidoksissa SGS2:n tilanteeseen.
> en käytä task killeriä vaan virrat parin pv:n välein poissa.. ei
> mitää ongelmia.
Desireä moni käyttää niin ettei erityisesti virtoja sammuttele ja varsinkaan akkuja joka toinenpäivä pois ota. Mutta jos sinulla jokatoinen päivää akku pitää nykiä irti, niin miettisin jo mikä sen aiheuttaa ja voisiko ongelman välttää.
@16 toimii niinkun pitää? :) Ihan normaalia luurin toimintaa siis, että pitää joka toinen päivä sammutella ja repiä akkua irti? heh