Uutistoimisto Reutersin mukaan Etelä-Korean poliisivoimat suorittivat tiistaina ratsian Googlen Soulin toimistoon, sillä yhtiön epäillään keränneen käyttäjien paikkatietoja ilman lupaa AdMob-palvelunsa avulla.
Jatkuva tietoisuus käyttäjän olinpaikasta on yhä tärkeämpi ominaisuus älypuhelinten monien toimintojen kannalta. Jatkuvaan paikkatietoisuuteen perustuu esimerkiksi karttapalveluiden mahdollisuus suositella käyttäjälle läheisiä ravintoloita tai kertoa lähimmän bensa-aseman sijainti. Käyttäjän olinpaikka kiinnostaa kuitenkin myös entistä tarkempaan kohdentamiseen pyrkiviä mainostajia.
Reutersin haastatteleman korealaisen asiantuntijan mukaan paikkatietoa käyttävien yhtiöiden tulisikin mahdollisten väärinkäytösten vaaran vuoksi kysyä käyttäjältä aina erikseen lupa paikkatietojen käyttämiseen.
Kommentit (4)
Ei taida ravintoloiden ja bensa asemien löytämiseen tarvita jatkuvaa googlelle/applelle toimitettavaa paikkatietoa. Tai varsinkaan näiden tietojen tallentamista palvelimille. Eiköhän se riittäisi että käyttäjän puhelin toimittaa sen tiedon vain silloin kun käyttäjä haluaa löytää ko. palveluita lähistöltä.
Kävelet kadulla, saat viestin, "Miesten housut -20% halosella!" Huomaat seisovasi halosen edessä, mitä teet, soitatko polisiit googlen konttorille?
Porukka missaa asian pointin.
Ongelma ei ole että joku taho voi käyttää tietoja väärin. Ongelma on että ihmiset ovat tietämättömiä ja välinpitämättömiä asian suhteen. Eli siis tyyliin, "Mitä sillä on väliä miten se palvelu toimii, kunhan se vain toimii". Ihmiset eivät ajattele yksityisyyttään tai tietoturvaa, eli miten se asia oikein toimii, he ajattelevat että kiva palvelu jolla pystyy tekemään kivoja asioita. Ihmiset siis antavat kolmannen osapuolen hoitaa asioita heidän puolesta, myös silloin kun siihen ei ole mitään tarvetta.
Aivan hillitön yllätys jotta etelä-koreassa xd ,maassa joka ei tunne edes sanaa sananvapaus niin mitä tämä voikaan olla heille.