Microsoft kertoo esimerkiksi, että WP7-kehitystyökaluja on ladattu noin 1,5 miljoonaa kertaa. Aktiivisia kehittäjiä kerrotaan olevan kuitenkin 36 000 verran. Luku perustuu Microsoftin maksullisen AppHub-kehittäjäyhteisön jäsenmäärään. Yhtiö kertoo myös saavansa 1200 uutta kehittäjää viikoittain.
Myytyjen laitteiden lisäksi toinen eniten käytetty älypuhelinalustan onnistumisen mittari on tarjolla olevien sovellusten määrä. Tuoreimpien lukujen mukaan Windows Phonelle on olemassa 11 500 eri sovellusta. Vaikka luku ei ole päätähuimaava ottaen huomioon kilpailevien alustojen sadoissa tuhansissa mitattavat lukemat, Microsoft painottaa yhtiön keskittyvän laatuun määrän sijaan.
Blogissa piikitelläänkin kilpailijoiden sovelluskauppoja saman sovelluksen eri kieliversioiden laskemisesta erikseen, taustakuvien ja e-kirjojen laskemisesta sovelluksiksi tai sovellusten kevyt-versioiden laskemista omiksi sovelluksikseen.
Muita Microsoftin tärkeiksi kokemia lukuja ovat asiakkaiden lataamat keskimäärin 12 sovellusta kuukaudessa ja sovellusten saaminen Marketplace-kauppaan tapahtuu keskimäärin 1,8 päivän aikana (verrattuna Applen useisiin viikkoihin).
Kommentit (10)
Varmaan jokainen tajuaa miksi tuo tärkein luku puuttuu. Microsoft paljastaa sen, minkä yrittää kätkeä. Onnea vaan Nokialle myös!
Soittoääniä ei lasketa koska WP/:aan ei voi ladata soittoääntä.
"Vaikka luku ei ole päätähuimaava ottaen huomioon kilpailevien alustojen sadoissa tuhansissa mitattavat lukemat, Microsoft painottaa yhtiön keskittyvän laatuun määrän sijaan."
-----
Mitä nyt itse tuota markettia olen jaksanut selailla, niin kyllä siellä niitä huonojakin sovelluksia on yllättävänkin paljon. Oli valitettavasti osin sovelluskaupan onnettoman tarjonnan, kalliiden sovellusten hintojen ja WP7 alustan vielä toistaiseksi ominaisuuksien puutteista johtuen siirryttävä takaisin Androidiin.
Katsellaan WP:a sitten ensi vuonna, josko se olisi jo ihan käytettävällä tasolla.
@1
Ei tässä vaiheessa voi edes odottaa mitään huimia myyntilukuja. Samanlaista hidasta kasvua se oli esim. Androidinkin ensimmäinen vuosi.
@4
Ensimmäinen kaupallinen Android-puhelin tuli loppuvuodesta 2008. Ensimmäinen mobiili-Winkkari oli nimeltään Pocket PC 2000 josta voi päätellä vuosiluvun.
Androidin ensimmäinen vuosi oli mielestäsi 'hidasta kasvua' mutta WP kokee tällä hetkellä nopeaa laskua. Viimeinen tilasto osoittaa 20% laskua vuodessa.
@4
Olen samaa mieltä, että ennenkuin käyttis on saanut siihen kuntoon featureiden puolestä, että sitä joku ostaisi niin myyntiluvut tulevat olemaan todella alhaisia.
En kuitenkaan meni vertaamaan sitä Androidin myynnin kehittymiseen. Android pääsi iskemään käytännössä täysin avoimeen markkinarakoon eli puhtaasti kosketukseen pohjautuvien käyttöliittymien kentälle. Vain ylin segmentti oli otettu haltuun Applen toimesta ja Nokialla ei saatu kelkkaa kääntymään puhtaasti kosketusnäytöllisiin tarpeeksi nopeasti. WP:llä ei tätä tilannetta ole ja se ei myöskään tuo oikeastaan mitään mullistavaa markkinoille, joten Androidin tyylistä rakettimaista nousua ei varmasti nähdä. Tulee olemaan myös mielenkiintoista nähdä millaisen sopparin Nokia saa kursittua kasaan. MS:n pelkona tietysti on, että jos se joutuu antamaan Nokialle jotain etuoikeuksia niin WP:n houkuttelevuus muiden valmistajien silmissä laskee. MS haluaa kuitenkin WP:n kaikkien valmistajan laitteisiin.
WP:n suurin etu markkinoilla tulee vielä pitkään olemaan MS:n valtaisa kassa josta löytyy voimaa kehitykseen ja markkinointiin, vaikka kuluttajat eivät ihan heti WP puhelimia tietäisivätkään haluavansa.
@5
Ei WP7:aa voi verrata noihin aikaisempiin mobiili-windowseihin, koska yhteistä niillä on vain osa nimestä. WP7 on rakennettu ihan alusta asti uusiksi, siis kerneliä myöten. Sen takia itse vähän ihmettelen, että nimeä muutettiin niin vähän Windows Mobilesta -> Windows phone. Mistä muuten tuo tilasto on peräisin? Tilastotietoja kun laittaa, niin olisi hyvä kertoa niistä edes jotain: onko tuo vain tietyn markkina-alueen tilasto, onko vain myydyt uudet laitteet, mistä saatuihin tietoihin perustuu jne.
@6
Itse asiassa muiden valmistajien into tehdä WP7-puhelimia ei ole laskenut Nokia-diilin takia, vaikka jo heti alkuun on ollut selvää, että Nokia saa jotain etuoikeuksia muihin valmistajiin verrattuna. Esim. Samsungilta ja HTC:ltä on vain tullut tervetuloa-toivotuksia. Ja esim. SE ja ZTE ovat myös tuomassa WP7-laitteita.
@6
Ja olen muuten samaa mieltä, mitä noihin featureiden kuntoon saamisen tulee. Esim. tällä hetkellä WP7 ei edes "puhu" kuin muutamaa kieltä (englanti, saksa, ranska, espanja, italia), joten ei senkään puolesta voi edes puhua mistään globaalista markkina-alueesta. Ja muutenkin on vielä paljon tekemistä, esim. moniajoa taitaa monet jo nykyään vaatia, kun Applekin on sen saanut iOS:n.
niin kuin ennustanut olen, wp7 floppaa pahasti ja vetää muossaan Nokian yhä syvempään ahdinkoon: http://www.itviikko.fi/uutiset/2011/04/04/microsoftin-osuus-alypuhelimissa-laskee-wp7sta-huolimatta/20114731/7
Ei auta, vaikka miten ois uusi ossi kyseessä - menneisyys osoittaa MS:n suunnan kännymarkkinoilla vääjäämättömästi - aina vaan uudelleen ja uudelleen. Alaspäin menee ja marginaalissa pysyy.
@9
Ai että oikein ennustit? Aikaisemmin linkitetystä tilastosta tehty uutinen. :D Katsotaan nyt, mitä se tulevaisuus tuo. Eihän tuo markkinaosuus ole vielä nollassa. :)