Määrälle antaa perspektiiviä se, että Nokia ainoana puhelinvalmistajana saavutti 100 miljoonan myydyn älypuhelimen rajan vasta viime vuoden aikana. Toisaalta halvempien älypuhelinten kysyntää kuvaa Saunalahden ennätyssuosittu kampanja, jossa tarjottiin liittymän mukana kiinalaisvalmistajan Android-puhelinta käytännössä ilmaiseksi. Kesken loppuneen ZTE:n Bladen kysyntä osoittaa, että huippuluokan tekniset ominaisuudet eivät ole tärkein ominaisuus suurelle joukolle tulevia älypuhelinkäyttäjiä, vaan tärkeää on riittävä toiminnallisuus yhdistettynä tarpeeksi halpaan hintaan.
Juniper Researchin ennuste lupaakin älypuhelinten halvimman hintaluokan laskevan nykyisestä noin 150 dollarista (109 eurosta) 80 dollariin (58 euroon). Halpoja aasialaispuhelimia tullaan myymään tulevaisuudessa esimerkiksi matkapuhelinoperaattoreiden omilla nimillä brändättyinä.
Tulevaisuudessa nykyisten puhelinvalmistajien on asemansa varmistaakseen kehitettävä yhä kattavampia palvelukokonaisuuksia puhelintensa ympärille pelkkien laitteiden myymisen sijaan.
Kommentit (9)
Lidlin 39 euron SilverCrest -merkkisiä, Androidilla varustettuja älypuhelimia odotellessa ;-)
@1
parhautta :DD
itseasiassa ZTE pitäisi olla erittäin hyvää ainakin Saunalahden mukaan tällä hetkellä. Tarjous vain muuttui hieman, euron kuussa halvempi mutta huonommalla netillä. Oma pitäisi olla perillä huomenna postin mukaan.
http://saunalahti.fi/puhelimet/puhelin.php?id=482&type=handsetmodel
Ellei Nokia pysty kohta vastaamaan kiinalaisvalmistajien edullisten laitteiden massoille kaupaksi menevän hintasegmentin puhelinvyöryyn, on Noksun osakkeenomistajilla pian paskat housuissa.
@4
Totta, mutta sama se on kaikilla edullisemman luokan älypuhelinten, kuin myös kalliimman pään featurepuhelinten myyjillä. Esim Samsung myi ainakin jossain vaiheessa huomattavia määriä Corby puhelimia, joiden myynti tulee varmasti romahtamaan.
Toisaalta halvat puhelimet rupeavat pian tarjoamaan sitä mitä kalliit nyt. Panostamalla lisää ei tulevaisuudessa saa enää samanlaista hyötyä kuin ennen. Kalliimman pään myynti kärsii.
Applenkin on tehtävä tosissaan töitä jos haluavat säilyttää nykyisen kasvun ja samalla nykyisen valtavan katteensa. Keskipitkällä aikavälillä Applen osakkeessa on todellisen pommin ainekset. Siihen on leivottu monen monen vuoden kaksinumeroiset kasvunumerot.
Nokiahan nimenomaan on tällä hetkellä vahvoilla tuolla köyhissä ja väkirikkaissa maissa noilla pitkälti alle satasen puhelimillaan, ei se turhaan ole maailman isoin kännykkävalmistaja edelleen.
Sen sijaan monilla kalliita Android-luureja valmistavilla firmoilla lienee enemmän syytä huoleen, jos kukaan ei osta enää 500e merkkipuhelinta kun halpa kiinalainen pystyy lähes samaan.
@6, just näin!
Ja mikä tekee ZTE puhelimesta älypuhelimen, kosketusnäyttö vai käyttöjärjestelmä? Itselläni kyseinen puhelin ja hiukan hankala sitä ns. älypuhelimeksi on myöntää.. =)
@Uutinen
> Toisaalta halvempien älypuhelinten kysyntää kuvaa Saunalahden
> ennätyssuosittu kampanja, jossa tarjottiin liittymän mukana
> kiinalaisvalmistajan Android-puhelinta käytännössä ilmaiseksi.
Ottamalla laitteen sai kokopaketin liki puoleen hintaan vs pelkkäliittymä.
Kuvaako tuo halvempien laitteden kysyntää, ehkä osittain, mutta kyllä niitä halvempia laitteita ostetaan rahallakkin.
@8
Eikös se kamppanja mennyt juurikin niin, että osta "kokopaketti" todella edullisesti (puoleen hintaan) ja saat vielä kaupan päälle ZTE:n läpyskän. Liittymää siinä myytiin. Moni pisti ZTE:n saman tien huutonettiin myyntiin. Loppupeleissä sitten huomattiin, että kiinanihme on ihan ok laite _hintaisekseen_.