Xperia Play sisältää neljän tuuman kokoisen 854x480 resoluutiolla toimivan näytön, jonka alta liukuu PlayStationin ohjainta muistuttava näppäimistö-osa. Näppäimset sisältävät D-Padin sekä PlayStationin perinteiset neljä ohjainnäppäintä. Analogiset ohjaintikut on korvattu pyöreillä touchpadeillä. Laitteen takana löytyy kaksi lisänäppäintä.
Laitteen takapuoleta löytyvä 5 megapikselin kamera ei testikappaleessa pystynyt tallentamaan videokuvaa 720p-resoluutiolla, mutta asia korjaatunee puhelimen tullessa myyntiin. Still-kameran kuvanlaatua pidettiin testissä kuitenkin vakuuttavana.
Laitteen käyttämästä prosessorista ei ole täyttä varmuutta, mutta sen epäillään olevan Qualcommin MSM8655 SoC, joka sisältää Adreno 205 GPU:n. Suorituskykymittausten perusteella laite on kuitenkin erittäin nopea saavuttaen NenaMark-testissä jopa uudempaan arkkitehtuuriin ja kahteen ytimeen perustuvan Tegra 2 -alustan.
Xperia Play julkaistaneen uusimmalla Android 2.3 käyttöjärjestelmällä, joka sisältää SE:n omia muokkauksia. Aiemmista Xperia-versioista poiketen uudet muokkaukset onnistuvat Engadgetin mukaan paikoitellen jopa parantamaan käytettävyyttä sen tuhoamisen sijaan.
Kommentit (4)
@uutinen
>jopa uudempaan arkkitehtuuriin ja kahteen ytimeen perustuvan Tegra
>2 -alustan.
CPU on kai samaa ARM sukupolvea, mutta GPU arkkitehtuuria kai toimittaja tuossa ajatteli.
Snapdragonin Scorpion-ydin nimenomaan perustuu Qualcommin itse parantelemaan Cortex-A8-ytimeen, kun Nvidia käyttää Tegra 2:ssa ARMin perus Cortex-A9-ytimiä.
Elikä kummatkin on ihan samaa ARM sukupolve (v7), jos kutsut Qualcomilla toteutusta parannelluksia , niin ei kai se sukupolvea ainakaan vähennä.
NenaMark on kai GPU painotteinen testi ?
NenaMark tosiaan on lähinnä GPU-testi, sen puolesta tuo uutisessa oleva maininta eri sukupolvesta on harhaanjohtavaa.
Kuitenkin Scorpion pohjautuu Cortex-A8-arkkitehtuuriin ainakin niiltä osin, että kyseessä ei ole A9:n tapaan out-of-order-suoritin, mikä antaa A9:lle jonkin asteisen edun suorituskyvyssä.