Operaattorin oli tarkoitus rajoittaa Britanniassa asiakkaiden tiedonsiirtoa 500 megatavuun kuussa. Aiemman tiedotteen mukaan mobiililaajakaistaa ei ole tarkoitettu esim. pelien pelaamiseen tai videoiden katseluun, joten 500 megatavun kuukausittainen siirtoraja sopii tavallisille käyttäjille.
Nämä suunnitelmat eivät kuitenkaan miellyttäneet asiakkaita, joiden jättämät palautteet ja lopetetut asiakkuudet ovat nyt saaneet operaattorin muuttamaan suunnitelmiaan. Uuden tiedon mukaan 500 megatavun siirtoraja tulee käyttöön helmikuussa, mutta se koskettaa ainoastaan uusia asiakkaita. Nykyiset asiakkaat saavat siis pitää aiemmin voimassa olleet gigatavun tai kolmen gigatavun siirtorajansa.
T-Mobile pahoittelee tiedotteessaan aiemman päätöksen aiheuttamaa hämmennystä. Operaattori on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille.
Kommentit (8)
Resistance is fertile.
Jep jep, entäs spotifyn kuuntelu esim ?D
Että terveisiä vaan soneran asiakkaat :D Eivät sovellu älypuhelinkäyttöön...
Anestic itsellä loppui soneran asiakkuus just tuon takia. Soittivat vielä perään että miksi asiakkuuden lopetin ja sitten kun kerroin tuosta tideonsiirtorajoista syyksi, niin kuulemma sen ei pitäisi haitata. Niin eihän se haittaa, mutta se maksaa :)
Vastaa
"rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille."
ja tämäkö on sitten ainut vaihtoehto. Miten olisi verkon kapasiteetin parantaminen?
5@
>Miten olisi verkon kapasiteetin parantaminen?
Tai lisää hintaa, tekee tilaa verkkoon tai lisää investointi varaa.
Vanhojen määräaikaisten asiakkaiden osalta myöhästä jos housut jo märkänä.
Priorisointi on yksi kosnti mitä ainakin Suomessa toitotetaan, mutta sekään ei ilman onnistu. Ja sekin pitää myydä oikain.
3@
>Että terveisiä vaan soneran asiakkaat :D Eivät sovellu
>älypuhelinkäyttöön...
Sonera sentäs toimi järkevämmin, ei muuttanut vanhoja tuotteita, vaan toi uusia tuotteita, joissa nopeusleikkuri iskee paketin ylittyessä, ei estä käyttöä, ei ole hintapommi.
Itsellä on kokemusta brittilaajakaistan rajoituksesta Virginiltä, ja pistää kyllä miettimään kuka näistä rajoista oikein päättää ja millä perusteella. Vähänkin youtubea katsova ylittää rajat hetkessä, ja rajojen ylittyessä liittymää tehdään käytännössä käyttökelvottomaksi sen sijaan, että jätettäisiin edes kohtuullinen kaista jäljelle throttlauksen ajaksi.
Toivotaan, ettei Suomessa lähdetä ottamaan tällaisia askelia taaksepäin kehityksessä.
"Operaattori on kuitenkin edelleen sitä mieltä, että rajoituksia tarvitaan luotettavasti toimivan tiedonsiirtoyhteyden takaamiseksi kaikille asiakkaille. "
Kyllä on maailma menny mielenkiintoiseks, kun suurimpana ongelmien aiheuttajana nähdään aina palvelusta maksava asiakas. Operaattoreilla tuntuu olevan lähtökohtana kaiken aikaa miettiä tapoja miten asiakkaiden toimintaa voitaisiin rajoittaa, kukaan ei kyseenalaista operaattorin päässä riittämättömiä laitteita.