Vaikka kehitysohjelmistoa onkin ladattu 300 000 kertaa, kaikki yksittäiset lataukset tuskin poikivat valmiita tuotteita. Määrä on silti sen verran huomattava, että jos puoletkin lataajista kehittää valmiin Windows Phone 7:llä toimivan ohjelmiston, se tarkoittaa kunnioitettavaa 150 000 ohjelmaa jo pelkästään alustan julkaisuhetkellä.
Vertailun vuoksi, alan selkeän johtajan Applen AppStore pitää sisällään tällä hetkellä 225 000 eri ohjelmaa ja seuraavaksi suurin Android Market tarjoaa 60 000 ohjelmaa RIM:n jäädessä alle 10 000 BlackBerry-ohjelmaan.
Microsoft on käyttänyt paljon resursseja myydäkseen tulevaa mobiilialustaansa erityisesti bisneskäyttöön ja sillä luvataan olevan hyvä tuki yrityksissä tärkeille Officelle, Exchangelle ja Sharepointille. Viihdekäyttöäkään ei silti ole unohdettu, sillä Microsoft kertoi alustan tukevan Xbox Live -palvelua ja useita suosikkipelejä.
Kommentit (5)
Ei ne mitään sovelluksia kehittele vaan viruksia :) Kuka kerkee ekana? :D
Ei ne mitään sovelluksia kehittele vaan viruksia :) Kuka kerkee ekana? :D
Puolet on aika tavallisen optimistinen arvio. Jos 10% latauksista johtaa edes jonkinlaiseen ohjelmaan, puolen vuoden sisällä itse launchista, niin saavat olla tyytyväisiä. Sillä tämähän olisi joka tapauksessa erittäin mainio avaus. Siihen määrän mahtuu jo kaikki yleisimmin käytetyt softat millä kukaan oikeasti tekee jotain ja iso kasa täyttä roskaa.
laitoit tupla postin!
Entäpä sellainen vertailu että iphone sdk:n neljän ensimmäisen päivän jälkeen ladanneista 0,5% saivat sovelluksen kehitettyä sovelluskaupan avaamiseen mennessä? Eli jos tuo on nyt ladattu 300 000 kertaa, olisi avauspäivänä tarjolla ehkäpä 1 500 ohjelmaa. Ei 150 000. Ja tuokin olisi siis hyvä tulos kun muistaa millaisen hypetyksen vallassa AppStore avattiin aikonaan.
"Historiaa" noin niinkuin reality checkinä hype-pojille...