Korea Economic Dailyn sisäpiirilähteiden mukaan Samsung harkitsisi parhaillaan irtisanomisia, jotka kohdistuisivat pääkonttorin toimintoihin. Leikkaukset vastaavat 10 prosenttia pääkonttorin pääluvusta eli jopa 10 000 työntekijää voi saada lähtöpassit. Irtisanomiset kohdistuvat HR-, viestintä- ja taloustoimintoihin, joten varsinainen operatiivinen osa säästyisi ikäviltä uutisilta.
Ensi vuodelle on tiedossa myös säästöohjelmia.
Samungin ongelmat alkoivat oikeastaan kiinalaisten Android-valmistajien saatua jalansijaa markkinoilta. Kiinalaiset tuottavat vastaavia puhelimia kuin Samsung, mutta selvästi edullisemmin. Samsung ei taas ole pystynyt asemoitumaan premium-brändiksi kuten Apple, joka pystyy helposti pyytämään puhelimistaan korkeampaa hintaa.
Kommentit (9)
Tervetuloa aikakauteen jossa älypuhelinten kehitys on saavuttanut PC-markkinoiden kulminaation.
Jo vuosia PC-valmistajat ovat hintakilpailleet toisensa hengiltä, paitsi Apple joka kasvattaa myyntiään vuosi vuodelta ja myy ainoastaan kalliita tietokoneita.
Nyt puhelimille tapahtuu sama. Kiinalaiset valmistajat (Huawei, Lenovo, Xiaomi, ZTE, TCL,...) tallovat hinnat alas ja Samsung, Sony ja kumpp. yrittävät kuumeisesti keksiä millä voisivat uskotella heidän Android-puhelimensa olevan parempi kuin kiinalainen Android-puhelin samoilla spekseillä ja puolella hinnalla.
Vastaus: ei millään. Samsung Galaxy S5:ssä oli jokaikinen härpäke mitä rahalla saa ja se myi huonommin kuin SGS4. Galaxy S6 kokeili toista lähestymistapaa olemalla "design-tuote" a'la Apple ja möi huonommin kuin SGS5.
Apple? Kasvattaa myyntiään vaikka myy vain kalliita puhelimia.
Samsung ei ole premium brändi, koska se ei tarjoa mitään, mitä muut valmistajat eivät tarjoaisi. Ja tämä sen vuoksi, että yritys ei onnistunut tekemään muutoksia silloin, kun oli hallitsevassa markkina-asemassa. Asiakkaat valuavat pikkuhiljaa muiden brändien pariin.
Nykyisessä tilanteessa Androidista ei edes ole Premium -brändiksi. Fakta on vain se, että Android käyttäjät kuluttavat iOS-omistajiin verratuna huomattavasti vähemmän. Tämän seurauksena kehittäjät tekevät tulevat sovelluksensa ensisijaisesti iOS:lle ja sitten vasta Androidille ja muille alustoille.
Samaan aikaan, jos puhelivalmistaja tekisi jotain omille puhelimille tarkoitettua softaa, on se yleensä helppo kopioida muille valmistajille.
Huvittavinta tässä on se, että Nokia olisi luultavasti pärjännyt tässä kilpailussa paremmin kuin Samsung. Heillä kun oli valmis porfolio hyvälaatuisia ohjelmia, joita ei muilla valmistajilla ollut.
Tämän lisäksi Nokian Desing ja kamerapuoli olivat monta vuotta Samsungin edellä. Jos Androidi olisi valittu. Toisaalta, pidän vielä tänäkin päivänä Symbian ja Meego yhdistelmää parempana ratkaisuna. Symbian oplisi pysynyt pinnalla vielä vuoden päivät, ellei olisi julkisesti menty myöntämään, että se on kuolemaantuomittu.
Eiköhän syynä ole kuitenkin se, että länsimaiset pelit tehdään Jenkki-markkinoille, jonka vuoksi pelit tehdään Applen laitteille ensisijaisesti. Android-puolella taas on laitteissa sen verran hajontaa ja sirpaloitumista, että kun rahavirta on tasaisesti saatu käyntiin, aletaan kehittään peliä androidille ja etsimään sitä kultaista keskitietä.
Tietyssä mielessä Nokia yritti paeta tuota valitsemalla Windows Phonen. Valitettavasti Android oli jo kasvanut suurimmaksi käyttikseksi siihen mennessä.
Hienoa asiantuntemusta. Tulette saamaan huippupestit mistä tahansa puhelimia valmistavasta firmasta.
Minusta tässä on ollut ihan asiallista tekstiä. Koetko että jossain on menty metsään?
Muistuttaisitko vielä, mitä ne hyvälaatuiset ohjelmat olivat?
On vaikea sanoa, kuinka Nokia olisi pärjännyt. Se olisi tullut kuitenkin markkinalle aika myöhään. Vanjoen lausahdus housuihin pissaamista pojista vaikuttaa näin jälkikäteen aika osuvalta.
MeeGon aikataulusta ja laadusta suhteessa kehityspanokseen, ja alustan kymyä houkutella kehittäjiä voi vain arvailla.
Muistaakseni Android nousi myydyimmäksi käyttöjärjestelmäksi jo q4/10, ennen lautoja ja strategiamuutosta.
Jep.
http://www.bloomberg.com/news/articles/...em-canalys-says
EDIT:
2010 lopussa Android-puhelimia myytiin enemmän kuin Symbian-luureja.
2010 Android-sovelluksia oli saatavilla yli viisinkertainen määrä Symbian-sovelluksiin nähden.
Virallista Twitter-sovellusta (palveluntarjoajan tekemää tai tukemaa) ei ollut Symbianille silloin, eikä ole tänä päivänä.
Sama pätee Facebookiin.
Jos Symbian ei isolla laitekannallaan kyennyt houkuttelemaan kehittäjiä, miksi sen olisi tehnyt MeeGo, jolta puhelimet olivat "tulossa"?
Tätä olen ennustanut jo yli vuoden ajan. Samsung tulee lopettamaan puhelintuotannon kannattamattomuuden ja raskaiden tappioiden jälkeen. Merkkejä on ollut ilmassa jo pitkään. Yritetään saada älypuhelinmarkkinoiden markkinaosuutta hinnalla millä hyvänsä, mm. tuomalla aina halvempaa ja halvempaa laitetta myyntiin. Kalliit laitteet eivät enää myy ja halvoista ei tule kuin tappiota.
Tämän jälkeen matkapuhelinalallla Samsung tunnetaan lähinnä puolijohdevalmistajana.
SoC-rintamalla pitäisi vielä saada ajurit Qualcommin tasolle, niin voisivat haastaa myös käytännössä. Tunnetustihan Samsung ei ole mikään ohjelmistotalo, mikään heidän oma ohjelmisto ei ole menestynyt koskaan, toivotaan että osaisivat edes ajurit koodata kuntoon.