Huawei Watch D2 -älykellolla voi mitata verenpaineen ranteesta tasaisin väliajoin päivän aikana - nyt myynnissä Suomessa

Janne Yli-Korhonen

Huawei Watch D2 -älykellolla voi mitata verenpaineen ranteesta tasaisin väliajoin päivän aikana - nyt myynnissä Suomessa
Huawei julkisti hiljattain Watch D2 -älykellon, joka toimii seuraajana parin vuoden takaisella Watch D:lle.

Watch D2:n merkittävin ominaisuus on sen kyky mitata verenpaine käyttäjän ranteesta. Laitteessa on ilmapussi, joka täyttyy ja mittaa verenpainetta tasaisin väliajoin päivän aikana sekä öisin unen aikana.

Näistä mittaustulokset saa ilmoituksen muodossa. Älykello mahdollistaa mittaukset eri asennoissa, kuten seisten, istuen tai puolimakuulla.

"Verenpaineen mittaus on luonnollinen osa itsestä huolehtimista ja mittaus tällä kellolla on helppoa, nopeaa ja luotettavaa. Mittaus ei kestä kauan, mutta se suo samalla hetken tauon ja luonnollisen palautumishetken, joka monille tulee arjen kiireessä tarpeeseen", erikoislääkäri Pippa Laukka hehkuttaa.



Huawei Watch D2 -älykellon verenpaineen seuranta- ja mittausominaisuus sekä EKG-sovellus ovat CE-merkittyjä lääkinnällisiä laitteita.

Verenpaineen seurannan avulla mahdolliset kohonneen verenpaineen riskit voidaan kuitenkin tunnistaa ajoissa, ja Laukan mukaan säännöllistä verenpaineen mittausta suositellaan kaikille aikuisille.

"Verenpaineen tarkkailu on tärkeää, koska verenpaine voi nousta huomaamatta ja korkea verenpaine eli hypertensio on usein oireeton. Se voi kuitenkin johtaa vakaviin komplikaatioihin, kuten sydän- ja verisuonisairauksiin, aivohalvaukseen, munuaisten vajaatoimintaan ja sydämen vajaatoimintaan. Varhainen havaitseminen ja seuranta voivat auttaa estämään nämä komplikaatiot", Laukka kertoo.



Huawein mukaan sen Watch D2 on maailman ensimmäinen ranteessa käytettävä ambulatorinen verenpaineenmittauslaite, jonka ovat hyväksyneet NMPA ja MDR. Älykello on kehitetty tiiviissä yhteistyössä kansainvälisesti arvostettujen asiantuntijoiden kanssa.




Watch D2 seuraa myös sykettä EKG-analyysin kera, happisaturaatiota, syketaajuutta, stressiä sekä käyttäjän ihon lämpötilaa.

Kellossa on 1,82-tuumainen AMOLED-näyttö, ja laite on valmistettu alumiinista. Kello painaa ilman hihnaa noin 40 grammaa. Kellolla on IP68-luokitus, siinä löytyy mikrofoni ja kaiutin, toimintopainike, kiertyvä kruunu ja langaton lataus.

Kello on saatavilla kahdessa värissä: musta ja kultainen.

Huawei Watch D2 -älykello on saatavilla Suomessa 10. lokakuuta alkaen, ja sen hinta on 449 €.


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G04s – hinta laskenut -40%

Motorola Moto G04s
89 € Prisma Verkkokauppa
95 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -31%

Motorola Moto G73
180 € Hobby Hall
206 € CDON
219 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 259 €

Honor X7a – hinta laskenut -30%

Honor X7a
69 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
199 € DNA
239 € Power
279 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.