Samsungin Android 15 myöhästyy

Petteri Pyyny

Android 15 saapuu Samsungin puhelimiin merkittävästi myöhemmin kuin aiemmat päivitykset
Maailman suurin Android-valmistaja Samsung on kertonut nyt suunnitelmistaan Android 15 -käyttöjärjestelmäpäivityksen suhteen.

Viime vuosina Samsung on ollut ylivoimaisesti nopein kaikista Android-valmistajista puskemaan uusimman Android-päivityksen koko laajalle mallistolleen. Toki, pienen valikoiman yhtiöt, kuten Sony ja Asus ovat saaneet mallistonsa päivitettyä korealaisjättiä nopeammin, mutta laajan malliston valmistajissa Samsung on ollut ylivoimaisen nopea.

Nyt kertaa näyttää kuitenkin siltä, että Android 15 aiheuttaa jostain syystä ongelmia oikeastaan kaikille valmistajille. Vaikka Android 15 julkistettiin jo virallisesti syyskuussa, ei sitä ole saatavilla (vakaana, valmiina versiona) toistaiseksi yhdellekään puhelimelle - ei edes Googlen omille Pixel-malleille.

Ja nyt Samsung on vahvistanut, että sekään ei saa omaa Android 15 -jakeluaan käyntiin kuin vasta tammikuussa 2025.



Samsungin Android 15 kantaa nimeä One UI 7, eli se on Samsungin rankasti omannäköisekseen räätälöimä versio Androidista - joskin käyttöjärjestelmän peruste on sama siinäkin kuin kaikissa muissakin Androideissa.

One UI 7, eli Samsungin Android 15, tullaan nyt uusimman tiedon mukaan näkemään ensimmäistä kertaa vasta tammikuussa esiteltävässä Samsung Galaxy S25 -mallistossa. Tuon jälkeen jakelu alkaa sitten muille tuetuille Samsungin malleille.

Jos kiinnostaa tietää, tuleeko oma puhelimesi saamaan Android 15 -päivityksen, tarkista tilanne Android 15 -päivityslupausten listaltamme. Mikäli puhelimesi ei löydy listalta, suosittelemme tutustumaan myös artikkeliimme, jossa käydään läpi sitä, mitä tapahtuu, jos puhelintaan ei päivitä tai sille ei enää tule päivityksiä.

Lue myös: Näitä uudistuksia Android 15 tuo mukanaan


Tilaa Puhelinvertailun uutiskirje!

Lähetämme noin kerran viikossa uutiskirjeen, joka sisältää viikon ajalta tärkeimmät uutisemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Parhaat kännykkätarjoukset

Motorola Moto G04s – hinta laskenut -40%

Motorola Moto G04s
89 € Prisma Verkkokauppa
95 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 149 €

Motorola Moto G73 – hinta laskenut -31%

Motorola Moto G73
180 € Hobby Hall
206 € CDON
219 € Proshop

Alin hinta viikko sitten: 259 €

Honor X7a – hinta laskenut -30%

Honor X7a
69 € DNA

Alin hinta viikko sitten: 99 €

Honor 90 – hinta laskenut -29%

Honor 90
199 € DNA
239 € Power
279 € Elisa

Alin hinta viikko sitten: 279 €

Kommentoi artikkelia

Pysy aiheessa ja kirjoita asiallisesti. Epäasialliset viestit voidaan poistaa tai niitä voidaan muokata toimituksen harkinnan mukaan.

Haluan ilmoituksen sähköpostitse, kun ketjuun kirjoitetaan uusi viesti.