ELO-pisteytyksessä oli aikoinaan ajatuksena se, että Tinder pisteytti käyttäjien vetovoimaisuutta muiden käyttäjien tekemien toimien pohjalta. Omaa näkyvyyttä korttipinkassa sai siis parannettua mikäli onnistui saamaan muilta käyttäjiltä paljon tykkäyksiä. Tyrkyttämällä paljon tykkäyksiä saaneita käyttäjiä toisilleen, lisätään mätsien samisen todennäköisyyttä ja sillä tavalla parannetaan sovelluksen käyttöä ja kiinnostavuutta.
Enää Tinder ei käytä pisteytystä – tai ainakaan se ei ole yhtä hallitseva osa käyttäjien järjestämisessä kuin aiemmin. Nykyisin Tinder painottaa enemmän sovelluksen käyttöä ja etäisyyttä käyttäjien välillä. Tinder siis sijoittaa pinkan päälle käyttäjiä, jotka ovat hiljattain käyttäneet sovellusta. Näin et tule tuhlanneeksi aikaa niihin seuranhakijoihin, jotka eivät aktiivisesti edes hae seuraa.
Tinder painottaa myös etäisyyttä, koska samassa asuinpiirissä elävillä on todennäköisesti enemmän yhteistä kuin etäällä asuvilla. Sen sijaan Tinder ei seuraa ihmisten ihonväriä tai tuloja, joten näitä tietoja ei myöskään käytetä ihmisten "arvottamisessa".
Kommentoi artikkelia