Toimittaja oli liittynyt Tinderiin vuoden 2013 joulukuussa ja tilasi henkilökohtaiset tietonsa yhtiöltä tämän vuoden maaliskuussa. Tietovuori paljasti sen, mitä oletettavissa olikin: Tinder säilyttää aivan kaiken tiedon käyttäjistään.
Yhtiön toimittamassa raportissa listattiin mm. seuraavat tiedot:
- kaikki käyttäjän tykkäämät sivut, tuotteet ja palvelut Facebookissa
- kaikki käyttäjän Instagramiin lisäämät kuvat, vaikka toimittaja olikin poistanut Instagram-tilinsä jo tovin aikaa ennen tietopyyntöä
- jokainen viesti, jonka käyttäjä oli lähettänyt palvelun kautta sekä jokainen viesti, jonka käyttäjä oli saanut palvelun kautta
- jokainen ns. matchi, vaikka kyseiset matchit olisikin poistettu myöhemmin
- kellonajat ja tarkat päivämäärät kaikista viesteistä, matcheista, tykkäyksistä ja sovelluksen avaamiskerroista
Ja lista jatkui, kuten 800-sivuisen dokumentin voikin kuvitella jatkuvan, lähes loputtomasti.
Tinder on toki täysin avoin tästä tietojenkeruusta ja kertoo suoraan, että yhtiö kerää tietoja sekä kohdennettua mainontaa varten että parantaakseen käyttäjän käyttökokemusta palvelussaan (käytännössä siis tarjoamaan paremmin sopivia profiileja tarjolle deittailusovelluksessaan). Yhtiö myös muistaa mainita ehdoissaan, että käyttäjä ei voi luottaa siihen, että palveluun jaetut tiedot, viestit ja muu kommunikaatio pysyisivät salassa ikuisesti.
Jokaisella EU-kansalaisella on oikeus pyytää vastaava tietopaketti kaikilta rekisteröitymistä vaativalta verkkopalvelulta, mutta erittäin harva tulee koskaan tehneeksi niin. Paljon Tinderiä laajemmat tiedot verkkokäyttäytymisestämme löytyvät vaikkapa Googlen ja Facebookin kaltaisilta toimijoilta, jotka hallitsevat arkista verkonkäyttöämme käytännössä jatkuvasti.
Tinderin omistaa Match Group, joka omistaa myös muita deittailupalveluita, kuten mm. Match.com ja OkCupid-palvelut.
Kommentoi artikkelia