U Ultran kohdalla HTC kokeilee galaxymäistä muotoilua, jossa puhelinta ei ole koottu alumiinisen unibody-rungon ympärille, vaan takakuoren valmistusmateriaali on Corning Glass 5 -lasi. Lasin tausta on värjätty useilla värikerroksilla, minkä takia puhelin hohtaa hieman eri värisenä valaistuksesta ja katselukulmasta riippuen. Samaa tekniikkaa käytetään myös Samsungin Galaxy S -puhelimissa. Kaikkein kalleimmasta 128 gigatavun versiosta tuodaan saataville myös erikoismalli, jossa näytön suojalasi on korvattu safiirilla.
Ajoituksesta johtuen HTC U Ultrasta ei löydy Qualcommin uutta Snapdragon 835 -järjestelmäpiiriä, vaan käyttäjät joutuvat tyytymään vielä Snapdragon 821 -malliin. Käyttömuistia on tarjolla neljä gigatavua ja tallennustilaa mallista riippuen 64 tai 128 gigatavua (muistikorttipaikka). 5,7-tuumaisen Super LCD 5 -näytön aisaparina U Ultrassa on LG V20:n tyyliin pieni oikopolkunäyttö, johon saa näkymään useimmin käytetyt kontaktit, sovellukset tai ohjelmien lähettämät ilmoitukset.
Ultran kamera rakentuu 12 megapikselin UltraPixel-kennosta (1,55 mikronin pikselit) ja f/1,8-tasoisesta optiikasta. Kameran ominaisuusvalikoimaan kuuluu myös optinen kuvanvakain sekä neljä mikrofonia, joiden avulla videoihin voidaan tallentaa ääntä sekä edestä että takaa. Etukamerassa käytetään jopa 16 megapikselin kennoa.
USB-C on ainoa puhelimesta löytyvä portti, joten HTC on luopunut kokonaan esimerkiksi 3,5 millimetrin audioliitännästä.
Kommentoi artikkelia