Snapdragon X50 -modeemin korkea maksiminopeus perustuu 5G-verkon käyttämään korkeaan taajuusalueeseen. Dataa siirretään 28 gigahertsin taajuusalueella ja 800 megahertsiä leveän taajuuskaistan ansiosta Qualcomm on voinut hyödyntää taajuusyhdistelyä (Carrier Aggregation) paljon ronskimmalla otteella kuin LTE-verkon tapauksessa. Siinä missä LTE-yhteyksissä voidaan yhdistää neljä 20 megahertsin taajuusaluetta, osaa Snapdragon X50 hyödyntää yhteensä kahdeksaa 100 megahertsin taajuusaluetta samanaikaisesti.
Korkean taajuuden (28 GHz) takia dataa ei voida siirtää kovin pitkiä matkoja – jo huoneen seinä riittää estämään yhteyden muodostumisen. Tämän takia Qualcomm on joutunut kehittämään keinoja, joiden avulla seinäheijastuksia voitaisiin hyödyntää datasiirrossa. Snapdragon X50:n rajoitteena on myös se, että modeemi tukee ainoastaan 5G-yhteyttä. Mikäli laitevalmistaja haluaa tukea myös kolmannen ja neljännen sukupolven matkapuhelinyhteyksiä, niin laitteeseen on lisättävä X50:n rinnalle toinen modeemi.
Qualcommin tavoitteena on aloittaa Snapdragon X50:n näytetoimitukset sen asiakkaille ensi vuoden loppuun mennessä. Ensimmäiset modeemia hyödyntävien laitteiden uskotaan tulevan markkinoille vuoden 2018 alussa.
Kommentoi artikkelia