Microsoftin ja Amazonin kotikonnuilta ponnistava Turi ei ole erikoistunut mihinkään tiettyyn kapeaan sektoriin, vaan sen tarjonnasta löytyy useita erilaisia tekoälytuotteita. Turin liiketoiminnan ydin on ollut myydä sovelluskehittäjille ja palveluntarjoajille ratkaisuja, joiden avulla ne ovat voineet opettaa sovelluksiaan analysoimaan tarkemmin käyttäjiään, jolloin ohjelma osaa tarvittaessa ennakoida käyttäjän tarpeita ja mukautua muuttuviin tilanteisiin.
Apple saattoi tutustua Turin teknologiaan iOS 10:n uusien tekoälyominaisuuksien kautta – ja voi olla, että niiden taustalla käytetäänkin jo Turin teknologiaa. Tekniikka saatettiin kokea niin hyväksi, että Apple päätti ostaa sen kokonaan itselleen. Yrityskaupan taustoista tai ajankohdasta ei ole kuitenkaan tietoa, joten asioiden seuraussuhteet ovat hyvin spekulatiivisella tasolla.
Koneoppimisen ja tekoälyn kasvutrendi on nähty Applen kannalta haasteellisina, koska niiden kokonaisvaltainen hyödyntäminen vaatii hyvin yksityiskohtaisen tiedon keräämistä käyttäjistä. Apple on taas parin viime vuoden aikana pyrkinyt profiloitumaan yhtiöksi, joka kerää käyttäjistään mahdollisimman vähän mitään tietoa.
Kommentoi artikkelia