Kuvaus saattaa kuullostaa dramaattisemmalta kuin onkaan, sillä pieni espanjalainen puhelinvalmistaja oli varannut vain noin 1000 kappaleen erän ensimmäistä päivää varten. Yhtiön mukaan lisää laitteita piti tulla tarjolle keskiviikkoaamuna, mutta ainakin uutisen kirjoitushetkellä kauppa ilmoittaa taas varaston loppuneen. Forbesin mukaan laitteita olisi valmistettu noin 10 000 kappaleen verran.
Geeksphonella on tarjolla kaksi eri vaihtoehtoa. Hieman alle 150 euron hintainen Keon sisältää 3,5 tuuman HVGA-näytön, Qualcommin 1 GHz:n taajuudella toimivan järjestelmäpiirin, 3 megapikselin kameran, 4 gigatavua tallennustilaa ja 512 megatavua muistia sekä 1580 mAh akun. Peak on hinnoiteltu noin pariin sataan euroon. Sen 4,3 tuuman näyttö toimii qHD-resoluutiolla ja prosessorin kaksi ydintä tikittävät 1,2 GHz:n taajuudella. Kameran kenno on 8 Mpix ja tarjolla on myös etukamera. Muistin ja tallennustilan määrä pysyy samana.
MAINOS
Geeksphone ei ole ainut Firefox-puhelimia valmistava yhtiö, vaan myös isot aasialaisvalmistajat kuten Sony, LG ja Huawei ovat aikeissa tuoda markkinoille puhelimia Mozillan kehittämällä avoimella käyttöjärjestelmällä. Firefox OS -puhelimet on suunnattu ensisijaisesti kehittyville markkinoille kuten Etelä-Amerikkaan ja itäiseen Eurooppaan. Firefox-puhelimet on tarkoitus tuoda markkinoille pääosin yhteistyössä operaattoreiden kanssa.
Kommentit (4)
Erittäin mielenkiintoinen laite, jos se tosiaan on käytännössä pelkkä selain ja kirjoitettu web-standardeilla puhelinominaisuuksia myöten. Onko sille aplikaation tekeminen käytännössä turhaa, jos appsitkin kirjoitetaan samoilla web-kielillä? Meinaa silloinhan mobiilisivu ajaisi saman asian. Vai olenko nyt täysin väärillä jäljillä? Olisi kiva saada käsiin yksi.
Periaatteessa pelit sun muut sovellukset toimii, kuin kirjamerkin kautta avattavat nettisivut, tarkoittaa sitä, että jokainen sovellus ja peli on puhelimeen ladattu nettisovellus, pelkkää yksinkertaista html:ää, javascriptiä, css3:sta ja grafiikkaa. Eli minäkin voisin tehdä "sovelluksia" tuohon laitteeseen ja muokata koko käyttöliittymästä just sen näköisen kun haluan, omilla taidoillani. Kiinnostava käyttöjärjestelmä =)
Käytännössähän jo todella iso osuus Androidin softistakin on oikeasti HTML5 + JS -sovelluksia, jotka on vain paketoitu PhoneGapilla tai vastaavalla executable-muotoon. Joten sinänsä idea siitä, että käyttiksen ohjelmointirajapinta on sama asia kuin Gecko-moottori on ihan looginen. Saahan HTML5+JS:llä tehtyä vaikka ja mitä, esimerkkinä nyt vaikka Angry Birdsin Chrome-versio, joka on siis puhtaasti HTML5:sta ja JavaScriptiä.
Kiitos kolmesta ensimmäisestä -järkevästä- kommentista. Antoi ajattelemisen aihetta turhaksi luulemastani luurista. Mukava nähdä ettei tyhmät kommentit (minua lukuunottamatta) ole pilannut tätäkin uutista. :D