GSM Arenan mukaan HTC J Butterflyn näyttö sisältää 440 pikseliä tuumassa (PPI) ja se on toteutettu Super LCD 3 -tekniikalla eli puhelin tukee Full HD -tarkkuutta. Lisäksi puhelin sisältää muun muassa 1,5 gigahertsin Snapdragon S4 Pro APQ8064 -järjestelmäpiirin, kaksi gigatavua RAM-muistia, LTE-yhteydet, NFC-tuen, kahden megapikselin etukameran ja kahdeksan megapikselin takakameran.
HTC J Butterfly ominaisuuksia ovat lisäksi 16 gigatavua sisäistä muistia ja microSD-muistikorttipaikka. Akun kapasiteetti on 2 020 milliampeerituntia, joka on keskimääräistä suurempi, mutta nähtäväksi jää, kestääkö tarkalla näytöllä varustetun puhelimen akku koko päivän käyttöä.
HTC J Butterflyn mitat ovat 143 x 71 x 9.1 mm ja painoa puhelimella on 140 grammaa. J Butterfly on siis aavistuksen One X:aa isompi puhelin. Malli tulee Japanissa myyntiin punaisena, mustana ja valkoisena sisältäen Androidin 4.1 Jelly Bean -version.
Kommentit (8)
En vaan voi edelleenkään ymmärtää mitä tekee puhelimen näytössä 1080p tarkkuudella... Onhan se varmaan hienoa kehua että on sellainen.
Eihän näissä resoluutioissa mitään järkeä enää olekaan.
@1
Tuolla on hyötyä kun puhelin kytketään kiinni erilliseen näyttöön. Useinmiten puhelimen signaali näkyy samana kuin itse puhelimen näytöllä oleva kuva. Lisäksi tuo auttaa kehittämään näyttöjä muihinkin tarkoituksiin kuten videolaseihin. Mikä sen mukavampaa kuin laittaa lasit päähän ja nauttia fullhs leffasta. Tämä ei olisi erikseen mahdollista koska menekkiä ei olisi tuotantolinjan tai kehityskustannuksien ylläpitoon.
@3 Mielestäni markkinoilla on jo nyt puhelimia jotka antavat ulos 720p/1080p resoluutiolla kuvaa, mutteivat silti sisällä lähellekkään sen resoluutiosta näyttöä.
Vastaa
EDIT: Markkinoilla muuten on jo ainakin yhdet videolasit joiden reso on 1080p, vieläpä mahdollistaa 3D leffat.
Retina tarkkuuden ylittävästä paneelista ei ole käyttäjälle mitään hyötyä. Prossun tehot kuluvat turhien pikseleiden renderöimiseen, ja akku huutaa hoosiannaa.
1080p tarkkuuteen pystyvällä videokameralla & samaan 1080p resoluutiomäärään pystyvällä FULL HD tason näytöllä on paljonkin yhteistä hyötyä!.
Muuten varmasti ihan kiva mutta HTC:n tuntien akku huutaa samantien todellakin hoosiannaa. Eivät ne vaan ikinä opi.
Varustelukilpa näyttöpikseleillä on mennyt jo aivan mahdottomaksi! Nyt olisi tarpeen tehdä puolueettomia testejä kaikenikäisillä kännykänkäyttäjillä. Kuinka moni heistä huomaa mitään merkittävää eroa vaikkapa 440 ppi ja 300 ppi näyttöjen välillä? HDTV:n käyttökokemusta ja tekniikkaa ei voi sellaisenaan kopioida kännyköiden 3 ... 5 tuuman näytöille. Ongelmaksi niillä muodostuu silmän pienin fokusointietäisyys. Yli 40-vuotiaista huomattavalla osalla on vaivana ns ikänäkö eli presbyopia. He eivät voi fokusoida samoille minimietäisyydelle (20 ... 25 cm) kuin nuoremmat. Itsekukin voi testata tämän menemällä aluksi Full-HDTV-vastaanottimen edessä niin lähelle että yksittäiset pikselit alkavat erottua. Ohjelmalähteenä BlueRay tai muu, jossa resoluutio on 1920 x 1080 pikseliä. Seuraavaksi aseta vaakasuuntaan käännetty älypuhelin näkökenttääsi siten, että sen n 16:9 näyttöruudun nurkat tulevat samoihin katselukulmiin HDTV:n kulmien kanssa (ruudut siis näyttävät samankokoisilta. Jos nyt etäisyys silmistäsi on alle 30 cm, et vättämättä pysty fokusoimaan kännykän ruudulle, varsinkin jos ikäsi on yli 40 vuotta. Ja nuorimmillakin saattaa ruudun jatkuva katselu noin läheltä rasittaa silmiä, toisin kuin parin metrin etäisyydellä olevan HDTV-ruudun katelu.
Pixels per inch (ppi) -arvot eivät yksinään ole kunnollinen mittari optimia katselukokemusta varten. Loppujen lopuksi kahden vierekkäisen pikselin välinen katselukulma ratkaisee, ja siihen vaikuttavaa katseluetäisyys, joka puolestaan riippuu mm ruudun koosta.
Näyttöruutujen käyttökokems-tutkimuksiin on tarpeen kutsua kaikenikäisiä, jotta optimi pikselitiheydet erikokoisilla näyttöruuduilla saataisiin selville. Koska toistaiseksi alle nelikymppiset ja muut tarkkanäköiset ovat pitäneet tästä asiasta ääntä, ja laitteiden suunnittelijat ovat sortuneet kirjoittaan näyttöspeksejä nuoria käyttäjiä varten, muutamissa älypuhelimissa myydään merkityksettömiä näyttöpikseleitä. Tästä aiheutuva suurin haitta lienee suuri virrankulutus, jonka seurauksena puhelimen käyttöaika yhdellä latauksella jää vaatimattomaksi, ellei akun painoa lisätä merkittävästi. On myös huomattava että ikänäöstä johtuvia ongelmia ei useinkaan voida korjata silmälaseilla. Yleiskäyttöisiä silmälaseja ei voi suunnitella pelkästään lähirtäisyyksiä varten, ja HDTV-kuvaa vastaavilla katselukulmilla eivät moniteholinssit kelpaa alle metrin katseluetäisyyksillä, koska HDTV-kuvan katselukulmat ovat niin suuria. Tämän voi tietenkin "korjata" katsomalla kännykän ruutua kauempaa, mutta silloin ei Full-HDTV-resoluutiosta ole mitään hyötyä: kännykän mukana on onnistuttu myymään merkityksettömiä pikseleitä, tavallisesti ylihintaan. Ja kännykän käyttäjä huomaa vain sen, että akkua pitää ladata entistä useammin.