Googlen Andy Rubin kertoi ennen joulua Android-laiteiden aktivointitiheyden olevan noin 700 000 laitetta per päivä. Jouluviikonlopun aikana uusia Android-laitteita aktivoitiin jo 3,7 miljoonaa kappaletta. Kasvu on ollut kesästä lähtien tasaista, sillä heinäkuun aikoihin laitteita aktivoitiin noin 500 000 kappaleen päivätahdilla.
Viimeisimpien tietojen mukaan marraskuussa Android-laitteita oli aktivoitu yhteensä noin 200 miljoonaa, mikä on yhä vähemmän kuin iOS-laitteiden 250 miljoonaa. Flurry-analyticsin mukaan joulun aikaan myytiin yhteensä 6,8 miljoonaa Android- ja iOS-laitetta. Edellisvuonna vastaava luku oli 2,8 miljoonaa aktivoitua laitetta, joten kasvua tapahtui huimat 140 prosenttia.
Kommentit (10)
Markkinat on jaettu jo, Windows phone on turha haikailla enää suurta markkinaosuutta tästä kakusta.
Vastaa
Vähän niin kuin Ubuntulla työpöytäkäytössä?
Joo, kyllä Ubuntulla ja Linux:lla on vaikeuksia murtaa monitahoinen kaupallinen monopoli, osaksi koska raudanvalmistajat tukevat oletuksena vain Windows:sia. Ja Microsoft puolustaa kaikin keinoin monopoliasemaansa, osittain myös kyseenalaisin keinoin.
Vastaa
Patoon ollaan saatu jo murtuma ja puro kasvaa koko ajan suuremmaksi. Osa tuntemistani tutuista käyttää Windows vain pelaamiseen, muutoin käytetään Linux:ia.
Linux distrojen työpöytäosuus on varmaan siinä 1-2 prosentin välillä, ehkä enemmänkin. Microsoft ja Google tietävät prosenttiosuuden tarkemmin. Samoin ehkä Canonical tiimillä on mutu tuntuma omaan osuutensa markkinoista.
@1 vähän niinku symbianillekki oli aikoinaan markkinat jaettu ja muiden oli turha haikailla markkinaosuuksia?
Symbian hävisi markkinansa koska valmistajia oli tasan yksi (käytännössä) ja tämä valmistaja ei kuunnellut kuluttajia vaan työnsi markkinoille ala-arvoisia puhelimia/laitteita.
Vastaa
Sitten Apple päätti lykätä markkinoille iPhone joka mullisti älypuhelin markkinat uudella look-and-feelillä. Ja sitä paitsi Symbian ei ole ollut koskaan varteenotettava vaihtoehto esim Amerikan markkinoilla.
Samoin Symbianille ei ole tehty koskaan kolmansien osapuolien toimesta varteenotettavia ohjelmia sitten Symbian S60 2.8 jälkeen.
Mitä mullistavaa esim WP:ssa on taikka tulee jotta siitä tulisi varteenotettava vaihtoehto Androidille/iPhone ? Windows sanana on kuin automalleissa esim Lada taikka Skoda.
Kyllä,markkinoilla tilaa on ainakin sille parille uudelle käyttikselle. Yksi hidastava pointti jota ei ole usein mainittu voisi olla esim. jos on jo hankkinut ja upottanut rahaa sovelluksiin sen pienen omaisuuden niin olisi hyvä markkinointikikka tarjota jo kerran hankittu softa maksutta myös toiseen käyttikseen kun se on porttailtu johon siirrytään tässä tapauksessa wp.
Ainakin iOS:aa vastaan luulisi voivan käydä ihan hinnan avulla, jos vaan onnistuu ensin saamaan tuotteensa mielikuvan riittävän hyvämaineiseksi. Applen etumatkahan alkaa olla kurottu kiinni käytettävyydenkin osalta, joten Android tai ehkä Windows voisivat hyvinkin syrjäyttää monen mielestä ylihintaisen ja ylhäältäsanellun iOS:n valtaosalla alypuhelinten käyttäjistä, sitten kun nämä joskus laitteensa uusivat. Mutta mitenkään sanottua ei Windows Phonen merkittävän suuren markkinaosuuden saaminen tietenkään ole, ellei siitä jotain hittiominaisuutta tai -sovellusta löydy. Tällä hetkellähän se taitaa kiinnostaa eniten yrityspuolella. Ja iPhone5:kin taas sekoittanee soppaa myyntiin tullessaan.
Kyllä mainosfirma Google tietää koska aktivoit puhelimesi ja on halukas tietämään myös asioita jotka eivät sille kuulu, kuten paikkatietosi.
Hienoja on lukemat, mutta mitä sitten..
Eikös Apple jäänyt kiinni ihan samasta?
Eihän se kovin mukava ajatus ole, että jenkkifirmat, joiden keräämiin tietoihin paikalliset viranomaiset pääsevät helposti käsiksi jo lain voimalla, keräävät valtavat määrät tietoa meidän kaikkien toimista ja liikkeistä. Ja ko. firmoilla on kaikki valta myös myydä tai muuten käyttää näitä tietoja hyväkseen miten parhaiten katsovat.