Rakenne koostuu neljästä erillisestä osasta, jotka liittyvät toisiinsa erilaisin saranoin. Kahdessa osassa on näyttö ja kahdessa QWERTY-täysnäppäimistö. Koko rakenne voidaan sulkea kiinni, jolloin sekä näppäimistö ja näyttö jäävät kuorien sisään.
Rakenne mahdollistaa suurikoisen näppäimistön ja näytön liittämisen osaksi melko kompaktia kokonaisuutta. Itse asiassa laitteessa on kaksi näyttöä, koska nykytekniikalla tällaista rakennetta ei olisi vielä mahdollista toteuttaa vain yksinäyttöisenä. Näytöt sijaitsevat eri osissa ja niiden välissä on taitoskohta ja taipuvat näytöt eivät vielä toistaiseksi ole arkipäivän tekniikkaa.
Varmastikaan aivan lähiaikoina patenttihakemuksen kaltaisella rakenteella varustettua laitetta emme markkinoilla tule näkemään, mutta se kuitenkin herättelee mielenkiintoisia ajatuksia tulevaisuuden mobiililaitteista. Ainakin se edustaa jotakin aivan erilaista verrattuna tällä hetkellä markkinoilla oleviin laitteisiin.
Nokialta on aiemminkin nähty monia patenttihakemuksia liittyen uudenlaisiin rakenteisiin, jotka eivät ole vielä löytäneet tietään markkinoille asti. Esimerkkejä näistä ovat ns. BlackBerry-muotoilun jatkokehitelmä, sylinterinmuotoinen puhelin sekä liukukansipuhelin, jossa yläpään kameraosa on liikkuva. Sen sijaan vuoden 2007 marraskuussa Nokian patenttihakemus esitteli rakennetta, joka vastaa täysin muutama viikkoa sitten esiteltyä N97:ää.
Kommentit (22)
Todellinen mindfuck.
aijaa tämä ei ollutkana pilailua ;O ..jossain törmäsin tähän päivällä. hehheh
Hmm..Huomasinpa vaan että tuossa näppäimistössä on y:n kohdalla Z kirjain :D
Jossain päin maailmaa tuossa y:n kohdalla on ihan oikeasti z-kirjain. Juuri kaveri esitteli E71 mallia qwerty-näppiksellä, jossa oli tuollainen ero meidän scandi-näppikseen. Oli tilattu saksasta.
Siinä on kaksi Z-kirjainta. Ei edes saksalaiset tarvitse kahta.
,että Billy Gibbons on erittäin tyytyväinen tähän laitteeseen.
Saksalainen näppäimistö on qwertz-näppäimistö jossa myös Å:n paikalla Ü. Ctrl taitaa olla Strg tai joku semmonen ja Del muistaakseni Enfl tai jotain sinnepäin. Itelläni oli Saksasta tuotu läppäri jossa myös sikäläinen näppäimistöasettelu. Tuo kuva viittaa siis ilmeisesti saksalaisen piirtäjän kuvaan.
Noin paljon vaivaa nähty ja sitten QWERTY näppis!
Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun. Suosittelisin palkkaamaan jonkun dvorak -hepun määrittämään nopeimmat mahdolliset näppäinasettelut eri kielille
Noin paljon vaivaa nähty ja sitten QWERTY näppis!
Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun. Suosittelisin palkkaamaan jonkun dvorak -hepun määrittämään nopeimmat mahdolliset näppäinasettelut eri kielille
Miksi otsikossa on "käsittämätön"?
Ota paperiarkki ja taita se kahtia. Taita se uudelleen poikittain kahtia. siinä se rakenne ;-)
jukka @ 27.12.2008 21:47
viestissä:
>Miksi otsikossa on "käsittämätön"?
>Ota paperiarkki ja taita se kahtia. Taita se uudelleen poikittain >kahtia. siinä se rakenne ;-)
Ehkei ihan noin, mutta ei "käsittömätön":kään
onko tämä nyt aprillia :) mielenkiintoista indeeeed..
Pitäähän sitä propagoida uusia mielikuvia!
Ai stn. Oikein huoltomiehen painajainen ja takuun loputtua käyttäjän painajainen kun on flexit ja koksit poikki.
Vastaa
"Qwerty näppis suunniteltiin alunperin jotta kirjoittaminen olisi sen verran hidasta, että kirjoituskoneen metalliset puolat eivät menisi takkuun."
Väärin, tai osittain oikein.
Qwerty -näppis tehtiin jotta englannin kieles eniten käytetyt kirjaimet ovat eri puolilla näppäimistöä. Näin metallivasarat eivät mene takkuun.
Eihän tyossa näytä olevan edes QWERTY näppäimistöä, vaan QWERTZ näppis :P
Päivän paras toi Billy Gibbons-juttu. :D Repeilen vieläkin.
noi saranat tuossa ylemmässä kuvassa... onkohan ne kiinni
ruuveilla vai pop-niiteillä? ja mahtaako olla sähkösinkitty
sarana ettei ruostu... niin ja tosiaan miksi ihmeessä
kaksi z-kirjainta, itse ainakin harvoin käytän sitä yhtäkään.
Veikkaisin, että ns. rullattavat / taittuvat yhdestä osasta koostuvat näytöt kehittyvät 3-6 -vuoden sisällä kuluttajatekniikkaan sopiviksi, jolloin tuollainen sarana patentti on jo auttamattomasti kivikautinen juttu..
Tuskin tota patenttia noille saranoille on haettu, vaan tollaselle neliosaselle rakenteelle, joten ihan sama vaikka 3-6vuoden päästä noi "saranat" toimis jollain sähkömagneettisella systeemillä ja osat leijuis toisistaan erillään silloin kun puhelin on auki, ratkasevaa on se neliosanen rakenne.
Kamalaa paskaa.
@HÄ????
Varmaan tiedät kyllä, miksi Dvorak ei ole realistinen vaihtoehto...
@huoh
Rullaava tai ei, se laite saattaa silti tarvita saranarakenteen, kun miettii muutakin kuin sitä näyttöä. Ja vaikea sanoa, koska noita rullaavia näyttöjä oikeasti saa, kun ainoa lähde on uutiset, joista iso osa on mahdollisesti kirjoitettu optimistiseen sävyyn houkutellakseen sijoittajia.
Kait tämä on visiointia siitä, miten voisi korjata netbookkien suurinta puutetta eli pientä näppäimistöä ja pientä näyttöä.