Tässäpä ne hyödyllisimmät / käytetyimmät: Advanced Task Killer Free - Tappaa turhat ohjelmat taustalta. Kätevä kun sen aluksi "virittää" unohtamaan tärkeät ohjelmat yms. IMDb - Erittäin kätevä elokuvien ja sarjojen tietojen tarkasteluun ennen katsomista tai sen aikana. ("Näyttelikö tota oikeasti toi tyyppi... Pakko tarkistaa...") Shazam - Tunnistaa kuuntelemalla soivan biisin. Ei tarvitse yrittää muistaa niitä paria sanaa kertosäkeestä, jotka muistaa, saadakseen nimen selville BaconReader - En tiedä onko paras Androidin Reddit-lukijoista, mutta ajaa satunnaisen selailun asian. OI Notepad - Erittäin simppeli muistikirja. Memotoon avulla hoitaa muistiinpanojen SyncML-synkronoinnin. Podkicker - Paras ilmainen podcast-keräin ja soitin. Simppeli ulkoasu. Series Guide - Pysyy hyvin perille sarjojen (USA) esitysajoista, sekä katsotuista jaksoista. Sisältää myös arvosteluja, lyhyet jaksotiivistelmät yms. Kätevä. Kunniamaininta Facebook-, Youtube-, Play-musiikki-, Play-kauppa- ja Google Reader-sovelluksille. Kaikki sovellukset ovat ilmaisia. Laitteena Nexus 7.
Käytän itse Androidia ainoastaan tableteissa (Nexus 7, Galaxy Tab 2 7"), joten softatkin ovat sen myötä hieman erilaisia. Pitkälti samat softat löytyisivät kuitenkin myös puhelimesta. Evernote - oleellisimmat muistiinpanot pyörivät nykyään Evernoten kautta. Erittäin näppärä tapa pitää samat tiedot synkronoituna puhelimien, tablettien, läppäreiden ja pöytäkoneiden välillä. feedly - suhteellisen toimiva korvike Google Readerille. Ei toimi kovin hyvin kuvafeedien, kuten esim. DevOps Reactions tumblrin kanssa. ConnectBot / irssi ConnectBot - erinomainen SSH client, josta löytyy oikeastaan kaikki tarvitsemani toiminnot ja ominaisuudet. Erinomainen niin IRCin käyttöön shellissä kuin satunnaiseen serveriylläpitoonkin. Teksti-TV (Sofia Digital) - ehkä olen jämähtänyt 80-luvulle, mutta käytän yhä Teksti-TV:tä eräänä tärkeimmistä uutislähteistäni. Oleelliset uutiset tiivistettynä pieneen tilaan. Nykynuorille sitä voisi kuvailla vaikkapa uutisten Twitterinä. ;-) Toimii erinomaisesti myös tabletissa. Ampparit - kun Teksti-TV ei riitä.. DreamDroid - Dreambox-digiboksien etähallintaan (ajastukset, kanavanvaihdot jne.) ja kanavien/tallenteiden streamaukseen suoraan tabletille. Aivan loistava lämpiminä kesäiltoina, kun voi siirtyä riippumattoon katselemaan ohjelmia. Amazon Kindle - jos ei TV:n katselu nappaa, voi aina siirtyä Kindlen puolelle lukemaan kirjaa. Vaikkei eInk-näyttöä päihitäkään, on etenkin heijastamattomaksi pinnoitettu 7" tablet-näyttö yllättävän mukava myös kirjojen lukemisessa. Pocket - törmään päivittäin artikkeleihin, joita ei vain ehdi lukemaan juuri sillä hetkellä. Tuolloin klikkaan selaimesta Pocketin "Read Later" -nappia ja luen artikkelin myöhemmin puhelimella tai tabletilla, kun sopiva hetki tulee. Jos tulee.. IMDb - jokaisen elokuvia katsovan ykkössovellus. VLC - beta-versionakin hienosti toimiva videonkatseluohjelma - etenkin digiboksien Transport Streameille. Wikipedia (beta) - tomiva, kevyt ja nopea ohjelma Wikipedian lukemiseen. Huomattavasti miellyttävämpi käyttää kuin Wikipedian täysversio Android-selaimilla. SwiftKey tablet - asennettuna, vaikken edelleenkään ole päässyt ihan sinuiksi SwiftKeyn kanssa. Ajoittain toimii hyvin, toisinaan todella raivostuttava. SoundHound - niihin hetkiin kun on pakko saada tietää, mikä biisi radiossa soi. Hacker's Keyboard - ainoa oikea näppäimistö SSH-yhteyksiin. Melkoinen listahan noita tuli, mutta kaikki ovat käytössä osoittautuneet erittäin hyviksi, enkä yhdestäkään suostuisi luopumaan. Siksi saavat olla omalla "parhaat" listallani.
Olisiko kellään kokemuksia muista kuin Googlen RSS sovelluksista? Etsisin Google Reader tyyppistä sovellusta johon saisi tuon RSS suosikkisyötteet. Selkeä widgetti olisi plussaa koska tuo tulisi Nexus 7 tablettiin.
Onko Androidille muuten netti-tv - sovelluksia kuinka hyvin, vai onnistuuko niiden katseleminen suoraan selaimesta? Ja onko karttojen käyttökokemus kuinka lähellä Nokia / Here Mapsia?
Yle Areena ja Ruutu löytyy kotimaisista. Myös esim. Elisa Viihteelle löytyy sovellus, jolla voi katsella tallenteita. Toki myös YouTube, Vimeo, Ustream ym. sovellukset löytyy. Here Maps on paikoin hyvin vaikuttava ja Nokia Drive toimii hienosti, mutta omien kokemusteni perusteella Google Maps jää harvoin toiseksi ja hyvin usein päihittää hakutuloksissa ja lähellä olevien yritysten/nähtävyyksien tiedoissa Here Mapsin 100-0.
Ah, se oli vertaus, pahoittelut väärinymmärryksestä. Mietin vaan, että kun ainakin iPadille on Here Maps niin en pitänyt sitä ihan mahdottomanakaan, mutta vähintäänkin outona, varsinkin Driven osalta..
Jefit = ässä kuntosalisofta. gStrings = viritin kitaralle, bassolle ja taisi siinä pari muutakin olla. Molemmista maksullisetkin versiot, itse pärjännyt ilmaisilla.
Ainakin iPadin Here Maps on aikamoista kuraa verrattuna WP-versioon. Vähän huonon kuvan saattaa saada kyseisista palveluista muilla alustoilla.
http://mobiili.fi/2013/07/10/google...droidin-maps-sovellukseen-pian-myos-applelle/ Google mapsiin tulee suurempi päivitys joka mm poistaa Latituden..
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2357966 ja tuosta sen voi jo ladata jos ei jaksa odottaa.
Niin ja tähän vielä että onko kellään suosituksia Latituden kaltaisesta sijainnin jakamis sovelluksista? Se olisi hyvä olla reaalaikainen.
Appy Geek on uutis/teknologiaintoilijalle näppärä sovellus. Myös Appy Gamer niille joita kiinnostaa pelit.
Osaako kukaan sanoa että miten Google Play music palveluun voisi lisätä omia kappaleita? Nimittäin siihen pitäisi pystyä lisäämään huimat 2oo00 kappaletta. Näin säästyisi tilaa muistikortilla kun biisit olisivat pilvessä. https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.music&hl=fi "Add up to 20,000 of your own songs from your personal music collection"
Play Music ei ole virallisesti tuettu suomessa, joten joutuu vähän kikkailemaan. Lukase tuo XDA:n ketju, niin kenties homma selvenee. http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1757991