Suomen Yhteisverkon 3G-verkon alasajo jatkuu elokuussa Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa

Janne Yli-Korhonen
19. heinäkuuta, 2024 18:03

DNA:n ja Telian yhteisesti omistama Suomen Yhteisverkko (SYV) aloitti 3G-verkon alasajon Itä- ja Pohjois-Suomessa toukokuussa.
Sammuttaminen käynnistyi toukokuussa Nastolasta, Iitistä ja Kuusankoskelta. Näiden jälkeen verkkoa on suljettu muillakin paikkakunnilla.

"Aloitimme 3G-verkon sammutuksen toukokuussa DNA:n ja Telian verkkoihin rajoittuvalla alueella Kymenlaaksossa. Työ on edennyt kesän aikana hyvin ja aikataulussa Kaakkois-Suomessa, ja jatkamme sitä yhä laajemmalla Itä-Suomessa. Varmistamme, että asiakkaiden palvelukokemus jatkuu laadukkaana", Suomen Yhteisverkon toimitusjohtaja Sami Siiki kertoo.

Nyt Suomen Yhteisverkko kertoo, että elokuussa verkkoa sammutetaan Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa.

Sammutus etenee seuraavanlaisesti:



3G-verkon alasajo vapauttaa vanhan tekniikan käytössä olleet taajuudet ja resurssit turvallisemmille ja energiatehokkaammille 4G- ja 5G-verkkoteknologioille.

Suomen Yhteisverkko samalla rakentaa uutta 5G-verkkoa, joka on kokonaisuudessaan valmis vuoden loppuun mennessä.

DNA:n ja Telian kuluttaja- ja yritysasiakkaita on tiedotettu 3G:n alasajoon liittyen, ja suurin osa asiakkaista on jo siirtynyt käyttämään 4G- tai 5G-liittymiä.

3G-verkon alasajoa ei suurin osa käyttäjistä huomaa millään tavalla, mutta ongelmia on myös esiintynyt. Ilta-Sanomat kertoo tilanteessa, jossa lappeenrantalaisen puhelin siirtyi käyttämään Venäjän verkkoa. Tämä ilmeisesti johtui Suomen Yhteisverkon 3G-verkon alasajosta alueella.

Lue myös nämä
Tägit
3G Suomen Yhteisverkko
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.