Nyt se on virallista: iPhonen päivityslupaus on huonompi kuin parhaiden Android-puhelinten

Petteri Pyyny
9. kesäkuuta, 2024 19:53

Apple ei ole koskaan aiemmin kertonut tarkalleen sitä, kuinka kauan yhtiö sitoutuu tukemaan uusia puhelimiaan ohjelmistopäivitysten muodossa.
Tukiaika on kuitenkin ollut aina pitkä. Ja Android-maailmaan verrattuna iPhonejen tuki olikin vielä jokunen vuosi sitten kadehtimisen arvoinen seikka.

Vielä kymmenisen vuotta sitten oli hyvin tavallista, että Android-valmistajan ns. lippulaivapuhelin sai korkeintaan yhden suuren Android-päivityksen - ja joskus ei sitäkään.
Sitten tapahtui kaksi asiaa: Google alkoi pidentämään omien Pixel-puhelintensa tukiaikaa, ensin muutamaan vuoteen. Samoihin aikoihin puhelinmarkkinoille ilmestyi uusi firma, OnePlus, jonka yksi lupaus oli silloin varsin ennenkuulumaton asia Android-maailmassa: nopeat päivitykset, vähintään kahdeksi vuodeksi.

Vuosien vieriessä mm. suomalainen HMD yritti hetken aikaa käyttää pitkää päivityslupausta markkinointivalttina Nokia-Androideilleen, mutta sittemmin yhtiö luopui siitä leikistä.

Mutta viimeiset pari vuotta Android-maailmassa on tapahtunut: Samsung, Google ja OnePlus ovat kaikki nostaneet pykälä kerrallaan puhelintensa päivityslupauksia, aina vain pidemmiksi.

Nyt Android Authority oli huomannut mielenkiintoisen seikan. Britannian uusi telekommunikaatiolaki velvoittaa valmistajat ilmoittamaan puhelimilleen luvatun tukiajan. Viranomaisille toimitetuista dokumenteista selviää vihdoinkin se, kauanko Apple lupaa iPhoneille tukea.

Apple lupaa puhelimilleen viiden vuoden päivitystuen.

Lupaus koskee tässä tapauksessa Applen lippulaivamallia, iPhone 15 Pro Maxia, mutta iPhonet yleensä saavat päivitykset mallisarjoittain, eli sama lupaus pitänee paikkaansa myös muiden iPhone 15 -mallien osalta. iPhone SE -malliston osalta tilanne voi olla eri.

Lue myös nämä
Tägit
Apple iPhone Apple
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.