Petteri Pyyny
19. joulukuuta, 2023 8:52
Toisinaan puhelimet hajoavat. Toisinaan tulee vaihdettua puhelinta niin, että unohtaa siirtää tiedot edellisestä. Tämän oppaan avulla varmistat sen, että kaikki tietosi Android-puhelimesta varmuuskopioidaan jatkuvasti verkkoon, jolloin puhelimen katoaminenkaan ei ole ongelma.
Oppaassamme käsittelemme kaikki tärkeimmät asiat mitä puhelimesta pitäisi varmuuskopioida ja miten niiden varmuuskopiointi asetetaan päälle.
Tärkein askel on ottaa käyttöön Googlen tarjoama varmuuskopiointi sovelluksille ja niiden tiedoille. Tämän ansiosta Android muistaa mitä sovelluksia sinulla oli asennettuna ja osaa asentaa ne uudestaan, jos puhelimesi pitää nollata tai jos otat uuden Android-puhelimen käyttöön.
Näin omat Androidin oman varmuuskopioinnin käyttöön:
Kun otat uuden puhelimen käyttöön (tai olet joutunut nollaamaan aiemman puhelimesi), voit asentaa siihen tämän sovelluksen ja palauttaa (Restore) sovelluksen kautta uusimman varmuuskopion tekstiviesteistäsi ja puheluhistoriastasi suoraan Google-tililtäsi.
WhatsApp on todennäköisesti tärkein viestikanava nykypäivänä ja sen viestit eivät ole automaattisesti tallennettuna verkkoon, vaan ainoastaan puhelimen muistiin. Onneksi myös WhatsApp tukee verkkoon varmuuskopiointia.
Näin otat automaattisen WhatsAppin varmuuskopioinnin käyttöön:
Kun otat uuden puhelimen käyttöön, WhatsApp tunnistaa automaattisesti olemassa olevan varmuuskopion verkosta ja osaa noutaa ja palauttaa sen käyttöön. Tämä tietysti edellyttää sitä, että käytät samaa Google-tunnusta puhelimessasi kuin aiemminkin.
Siinäpä se. Monet muut palvelut, kuten Messenger ja Telegram kopioivat keskustelut verkkoon automaattisesti ja näin ollen niiden tietoja ei tarvitse erikseen varmuuskopioida. Yhteystiedot kannattaa aina tallettaa oman Google-tilinsä alle, eikä esimerkiksi puhelimen SIM-kortille - tällöin Android osaa palauttaa ne automaattisesti uuden puhelimen käyttöönoton yhteydessä.
Jäikö meiltä jotain tärkeää puuttumaan? Kerro kommenteissa!