Petteri Pyyny
18. tammikuuta, 2018 13:43
App Annie on julkaissut jälleen mobiilinkäyttöä koskevan raporttinsa viime vuodesta. Luvut paljastavat kaikenlaista mielenkiintoista, mutta etenkin sen, että ihmisten rakkaus älypuhelimiinsa ei ole laantumassa - vaan päinvastoin.
Maailmassa ladattiin App Annien mukaan 175 miljardia sovellusta vuoden 2017 aikana, jossa on kasvua edellisvuoteen huikeat 60 prosenttia.
Ja sovellukset todellakin kiinnostivat: niihin käytettiin rahaa (joko sovellusostoihin tai sovellusten sisäisiin lisäostoksiin) 70 miljardia euroa (86 miljardia dollaria). Vertailun vuoksi mainittakoon, että globaalisti musiikkiteollisuus jauhoi toissa vuonna n. 16 miljardin dollarin myynnit eli mobiilisovelluksiin pistetään vuositasolla rahaa lähes 6 kertaa enemmän kuin musiikkiin.
Samaan aikaan riippuvuutemme kännyköiden valosta vaikuttaa sekin vain pahentuneen: keskivertokuluttaja käytti vuodesta 2017 huikeat puolitoista kuukautta kännykän ruutua tuijottaen. Käyttöajassa mitattuna eniten koukussa puhelimiinsa olivat indonesialaiset, jotka tuijottivat älypuhelimen ruutua 4 tuntia päivässä, vuoden jokaisena päivänä.
Mobiilimarkkinan suurin kasvu syntyi ns. kehittyvissä talouksissa, kuten Intiassa ja Brasiliassa. Samaan aikaan länsimaat sekä kehittyneet Aasian maat, kuten Kiina, Japani ja Etelä-Korea, ovat sovellusten latauksen ja kasvun suhteen tasaantuneet. Intia nousi ensimmäistä kertaa Yhdysvaltain ohi maailman toiseksi suurimmaksi maaksi sovelluslatausten määrässä mitattuna - Kiina on tässäkin luokassaan ylivoimainen ykkönen.
Koko App Annien raportin voi tilata täältä (vaatii kirjautumisen).
Tilastot sisältävät sekä iOS- että Android-käyttäjien yhteenlasketut luvut.