Tiesitkö tätä: Apple varmuuskopioi pilveen myös puheluhistorian

Manu Pitkänen
18. marraskuuta, 2016 12:10

Apple joutui pienen mediakohun kohteeksi venäläisen Elcomsoftin kerrottua IT-jätin varmuuskopioivan reaaliajassa iPhonen puheluhistorian iCloud-pilvipalveluun. Puheluhistorian varmuuskopiointia ei mainita Applen tukisivuilla.
Puheluhistoriatiedot tallentuvat niin tavallisten puheluiden kuin FaceTime-puheluidenkin osalta, mutta iOS 10:n myötä tiedot tallentuvat myös VoIP-palveluistakin (esim. Skype ja WhatsApp). iCloudiin säilötään tiedot vastatuista, vastaamattomista ja soitetuista puheluista, niiden ajankohdista ja tietysti myös puhelinnumeroista. Asiasta uutisoineen The Interceptin mukaan Apple seuraisi tietoja salaa, mutta Applen PR-edustajat eivät ainakaan yritä peitellä toimintaa.

Applen mukaan puheluhistoria tallennetaan iCloudiin vain käyttömukavuuden takaamiseksi: Mikäli puhelimen päivittää uuteen, siirtyy puheluhistoria automaattisesti uuteen iPhoneen. Tiedot suojataan käyttäjän itse määrittämällä salasanalla, joten Applella ei ole mahdollisuutta päästä käsiksi tietoihin. Apple suosittelee käyttämään mahdollisimman vahvaa salasanaa ja hyödyntämään kaksinkertaista tunnistautumista.

Lue myös nämä
Tägit
Apple Apple iPhone tietoturva iOS tietoturva-aukko iCloud
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.