Applen akkukuori sai haukut, Tim Cook puolustelee

Matti Robinson
10. joulukuuta, 2015 21:34

Apple esitteli aiemmin tällä viikolla yllättäen uuden lisälaitteen iPhone 6:lle ja iPhone 6s:lle. Ilmeisesti lisäpotku on tarpeen juuri pienempien mallien akuille, sillä Plus-mallit eivät lisälaitetta saaneet. Nyt Applen laitteiden akkukeston lisäksi ongelmaksi on väitetty myös lisälaitteen heikkoa muotoilua.
Kuten BGR kertoo, useat kilpailijat ovatkin ottaneet tilanteen haltuun kritisoimalla sekä Applen uuden akkukuoren muotoilua että iPhonen heikkoa akkukestoa.

Jo vuosia hämärän rajamailla vaeltanut älypuhelinyhtiö BlackBerry kommentoi tilannetta Twitterissä kertomalla, että Privin akkukesto on tarpeeksi ilman kuortakin.
Samanlaiseen ratkaisuun päätyi myös taiwanilaisyhtiö Asus, joka vertasi ZenFone Maxin akkukestoa akkukuorella varustettuu iPhone 6s:ään. Asuksen mukaan oma laite pärjäsi tietysti kaikilla osa-alueilla paremmin. LG puolestaan otti tähtäimeen akkukuoren muotoilun ja kertoi Twitterissä, että uutuusmalli LG V10:ssä ei moisia kuhmuja ole.

Tim Cook on puolustellut Mashablen haastattelussa Applen ratkaisua. Ilmeisesti Applen mielestä kuoren ei ole tarkoitus olla paikallaan taukoamatta, koska Cookin selitys kumpuun oli, että kiitos pehmeiden reunusten se on helpompi irroittaa ja laittaa takaisin. Kenties hieman selittelyn makua?

Olipa Applen akkukuoren ulkonäkö mitä oli, niin tietysti kilpailijoiden tuotteissa on vähintään yhtä lailla kritisoitavaa, mutta kun markkinajätti erehtyy, niin tietysti haloo on sen mukainen. Mitä mieltä olette, tarvitseeko iPhone 6/6s akkukuorta ja onko tämä ratkaisu yhtä karmea kuin väitetään?

Lue myös nämä
Tägit
Apple akkukesto akku lisäkuori
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.