Samsung yrittää riisua Applen aseista: Galaxy S6:een tulossa parannettu kotinäppäin

Manu Pitkänen
16. tammikuuta, 2015 15:07

Samsungin viime vuoden lippulaivapuhelimien yksi kärkiominaisuus oli sormenjälkilukija, jonka avulla pystyi avaamaan puhelimen ja kirjautumaan verkkosivuille. Galaxy S6:n tapauksessa Samsung aikoo siirtyä päivitettyyn sormenjälkilukijaan.
Galaxy S5:stä ja Note 4:stä löytyvä pyyhkäisytyyppinen lukija ei ole käyttäjäystävällisyyden kannalta eirtyisen loistelijas, jos sitä vertaa esimerkiksi Applen iPhone 5s:ssä, iPhone 6:ssa ja iPhone 6 Plusissa käytettyyn Touch ID -lukijaan. Koska sormi pitää pyyhkäistä lukijan päällä, riippuu lukijan käyttövarmuus siitä, miten sormi pyyhkäistään sen päältä. Lukija ei toimi jos pyyhkäisy on liian nopea, hidas tai tapahtuu väärässä kulmassa. Applen Touch ID:ssa tällaista muuttujaa ei ole, koska sormenjälki luetaan paikallaan olevasta sormesta, jonka asennolla ei ole merkitystä.

SamMobilen tietojen mukaan Samsung aikoisi siirtyä Galaxy S6:ssa Touch ID:n kaltaiseen "kosketuslukijaan", jossa sormea ei enää tarvitsisi lipoa kotinäppäimen päällä. Sormenjälkilukijan päivittymisen myötä kotinäppämen kokokin kasvaa hieman. Sivusto ei kerro onko kotinäppäimen muoto edelleen soikea, vai onko se Samsung Z1:ssä nähdyn kaltainen neliskanttisempi näppäin.
Ohjelmiston osalta sormenjälkilukijaan ei ilmeisesti ole tulossa muutoksia.

Sivuston lähteet eivät kertoneet kuka on Galaxy S6:n sormenjälkilukijan tekniikkatoimittaja, mutta ainakin kosketusnäytöistä ja -levyistä tunnetulla Synapticsilla on hallussa tarkoitukseen sopiva tekniikka. Synaptics on jo esitellyt kosketustyyppistä sormenjälkilukijaa tietokoneiden kosketuslevyissä. Synapticsin on kerrottu toimittaneen Galaxy S5 -älypuhelimissa käytetyt lukijat.

Lue myös nämä
Tägit
Samsung sormenjälkilukija Touch ID Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.