Ensikokemukset Samsung Galaxy S III:sta

Matti Robinson
29. toukokuuta, 2012 15:43

Puhelinvertailun toimitukseen saapui tänään virallisena julkaisupäivänä uusi Samsung Galaxy S III. Puhelimen saatavuus on ollut heikkoa suuresta kysynnästä johtuen, joten edes kaikille ennakkotilaajille laitteita ei ole riittänyt.
Teemmekin pikaisen katsauksen puhelimeen heti alkuun, jotta kiireisimmät voivat hieman tarkemmin arvioida laitteen soveltuvuutta omaan käyttöön. Tuttuun tapaan laajempimittainen testi on luvassa myöhemmin.

Kuten alaa edes hieman seuraavat tietävät, Samsung Galaxy S III on yhtiön suurin puhelinlanseeraus sitten viime vuoden Samsung Galaxy S II:n. Näyttävyydestä pitää huolen 4,8 tuuman Super AMOLED HD -kosketusnäyttö, joka Pentile-järjestetystä alipikselimatriisista huolimatta tarjoaa huikeaa 720p-tason kuvaa.
Laitteen huipputekniikkaan kuuluvat lisäksi neljä ARM Cortex A9 -suoritinydintä, gigatavu RAM-muistia, nopealla sarjakuvauksella varustettu 8 megapikselin kamera ja käytännössä kaikki mobiilitekniikkaan liittyvät kirjainlyhenteet.


Puhelimen tekniikka onkin ajantasalla, joskaan ei sinänsä yllätä kilpailijoita housut kintuissa. Uutuuden puhutuimmat ominaisuudet ovatkin sen ulkonäkö ja rakenne sekä moninaiset ohjelmistotoiminnot.

Allekirjoittaneen kokemukset ulkoisesta olemuksesta lanseeraustilaisuuden tiimoilta pitävät edelleenkin pääosin kutinsa. Lontoossa esitelty Galaxy S III ei ole laadukkaimmasta päästä, olipa kyseessä toimitukseen saapunut valkoinen versio tai sininen Pebble Blue, jonka pinnoitus on mystiseltä kuulostavaa -- ja tuotanto-ongelmia aiheuttavaa -- Hyperglazea. Minkään valtakunnan nitinää tai natinaa puhelimesta ei kuitenkaan saa irti.

Irroitettava takakuori muistuttaa kiiltävyydessään ja ohuudessaan muutaman vuoden takaisia, edullisempia Android-puhelimia. Pyöreät muodot ja hopeanvärinen reunus eivät siis tule todennäköisesti voittamaan design-palkintoja, vaikka Samsung kertookin luonnon inspiroineen laitteen muotoilussa.

Ulkoinen olemus sikseen, se joko miellyttää tai ei miellytä. Yksi asia on kuitenkin satavarmaa: Galaxy S III:ssa riittää potkua. Neliydinsuoritin pitää huolen, että kaikki tapahtuu jouhevasti.

Yksi uusista softaominaisuuksista onnistuu hyvin esittelemään puhelimen prosessointikykyä. Kyseessä on Pop Up Play -toiminto, joka löytyy videosoittimesta. Tämän avulla videon katsominen onnistuu pikkuikkunassa samalla, kun suorittaa muita tehtäviä. Itse toiminnon käytännön arvot ovat lienee lähellä nollaa, mutta tieto tehojen riittävyydestä on tältä osin selvitetty.

Ohjelmistollisista ominaisuuksista puhuttaessa täytyy mainita lisäksi muutama muukin uutuus. Galaxy S III on varustettu Sirin kaltaisella ääniavustajalla, jonka nimenä on S Voice. Toiminto on miltei identtinen Sirin kanssa -- tämä pätee myös kielivalintaan, josta puuttuu suomen kieli.

Jo teknisissä ominaisuuksissa mainitsin kameran kohdalla sarjakuvauksen. Erittäin nopea kamera pystyy ottamaan peräti 3,3 kuvan sekuntinopeudella valokuvia. Kahdeksan megapikselin kameralla saa aikaan laadukasta jälkeä, jonka lisäksi puhelimen voi laittaa valitsemaan kuvasarjasta automaattisesti parhaan kuvan.

Tarjolla on myös paljon muita softaominaisuuksia, joita tulemme käisttelemään myöhemmin. Näin pikaisen tutustumisen jälkeen laitteen testauksesta tulee varmasti erittäin mielenkiintoista. Mikäli haluat lisätietoja puhelimesta tai haluat erityisesti tiettyä ominaisuutta esiin varsinaisessa arvostelussa, jätä kommentti alle.






Lue myös nämä
Tägit
Samsung Samsung Galaxy -sarja
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.