Disneyltä Android-puhelin vaikka Steve Jobs kuuluu johtokuntaan

Kaarlo Räihä
18. tammikuuta, 2011 11:37

Android-puhelimet ovat saamassa jälleen yhden nimekkään tukijan, kun Disney ilmoitti tuovansa Japanissa myyntiin oman Android-mallinsa.
Puhelimen tekniikasta vastaa pitkälti Sharp, jonka Galapagos 003SH -mallin päälle Disneyn uusi tuote on rakennettu. Puhelimesta löytyy mm. 3,8 tuuman kosketusnäyttö (3D-tuella), gigahertsin kellotaajuudella toimiva suoritin, 9,6 megapikselin kamera, digiviritin ja tuki FeliCa-maksujärjestelmälle.

Ohjelmistopuolella tarjolla on Froyo, johon on laitettu Disneyn oma käyttöliittymä. Täten puhelimessa on mukana Disneyn luomia taustakuvia, soittoääniä ja muuta lisäsisältöä. Lisäksi Disney on toteuttanut puhelimeen muitakin omia sovelluksia, joilla saa käyttöönsä esim. disney.ne.jp-päätteisen sähköpostiosoitteen.
Androidin valinta älypuhelimen ohjelmistoalustaksi on Disneyltä yllättävä veto, sillä yrityksen johtokuntaan kuuluu Applen Steve Jobs.

Puhelimen hinnoittelusta ei ole vielä kerrottu tarkempia tietoja. Takakuoren osalta kuluttajille tarjotaan kuutta eri vaihtoehtoa, joiden joukkoon kuuluu esim. Minni Hiiren vaatteista tuttu kuosi.


Lue myös nämä
Tägit
Disney Android Froyo Steve Jobs
Käytämme evästeitä sivuillamme. Näin parannamme palveluamme.