Tutkijoiden menetelmä perustuu siihen, että puhelimien värinämoottoreiden toimintamekanismi on itse asiassa hyvin samankaltainen kuin kaiuttimissa ja äänissä. Värinämoottorin tapauksessa sähköinen signaali muutetaan magneettikentäksi, joka saa vuorostaan punnuksen oskilloivaan liikkeeseen ja sitä kautta puhelimen värisemään.
Mikäli värinämoottoria haluaa käyttää salakuunteluun, pitää komponenttia hyödyntää päinvastaisesti alkuperäiseen toiminta-ajatukseen nähden: puhe saa punnuksen värisemään ja tästä värinästä saadaan kerättyä moottorin komponenttien avulla sähköinen signaali, joka voidaan rekonstruoida takaisin ääneksi. Menetelmä vaatii kuitenkin pieniä fyysisellä tasolla tehtäviä muutoksia moottoriin, mutta tutkijoiden mukaan virranhallintapiirin toimintaa muuttamalla sama lopputulos olisi myös mahdollista. Tutkimuksessa keskityttiin kuitenkin vain osoittamaan, että salakuuntelumenetelmä on käytännössä toteuttamiskelpoinen.
Menetelmän heikkous on siinä, että sen kautta on mahdollista tallentaa vain matalan taajuuden ääntä. Yli kahden kilohertsin äänet jäävät rekisteröitymättä ja ne pitää luoda tarvittaessa algoritmisesti alemmilta taajuuksilta saadun datan avulla.
VibraPhone-projektin kautta luotuja ääninäytteitä löytyy hankkeen kotisivuilta.
Kommentoi artikkelia