Kyoceran mukaan kyseessä ei ole sama luuta pitkin johtumiseen perustuva tekniikka, jota käytetään esimerkiksi kuulokojeissa vaan keraamisen muuntimen avulla puhelimesta tuleva ääni kulkee kudoksen lisäksi myös ilmassa värähtelemällä. Testiraporttien mukaan puhelin toimii loistavasti meluisammassakin tilanteessa, jossa normaalilla kaiutinpuhelimella voisi olla vaikeuksia. Kaiuttimen puute mahdollistaa myös uudenlaisen ulkoasun, jossa näyttö yltää käytännössä puhelimen yläreunaan saakka.
Smart Sonic Receiver -tekniikkaa käytetään aluksi kahdessa Japanissa myyntiin tulevassa puhelinmallissa. Toinen malleista peruskäyttäjille suunnattu perinteisempi simpukkapuhelin, mutta toinen on moderni Android-puhelin neljän tuuman AMOLED-näytöllä. Urbano Progresso -nimellä tunnettu Android-puhelin sisältää uusimman version käyttöjärjestelmästä (Android 4.0) ja Qualcommin MSM8655 järjestelmäpiirin, joka toimii 1,4 GHz:n taajuudella.
MAINOS
Koska kyseessä on Japanin markkinoille suunnattu puhelin, siitä löytyy paikallisia erikoisuuksia kuten televisioviritin, infrapunaportti ja kaksi erillistä NFC-sirua.
Kyocera aikoo lanseerata Smart Sonic Receiver -tekniikkaan perustuvia puhelinmalleja myös Yhdysvaltain markkinoille, mutta Euroopan julkaisusta ei ole tietoja.

Kommentit (15)
Tätä voisi joissakin piireissä sanooo.. The Innovatioksi,mutta paskat.. ei tästä tehty edes inotesia tai invite kutsuja.
No eikös se normikaiuttimessakin ääni kuulu ilmanvärähtelyillä? Keksitte siis kaiuttimen uudestaan. Ainoo ero on vissiin perinteiseen se, ettei ilmaa välttämättä tarvita äänen siirtoon, vaan toimii myös kudosta pitkin siirtymällä?
Hyvän näköinen kello ainakin...
@2 Onhan niita paneelikaiuttimia ja vino pino vehkeita, jotka muuttavat minka tahansa pinnan kaiuttimeksi. Joka tapauksessa joskus ne parhaat ideat on vain niitä simppelimpiä. Voisi kuvitella, että tälläinen olisi kestävämpi ratkaisu kuin normaali kaiutin.
Tuossa takakannessako se puuttuvan kaijuttimen paikka on, vai mihin nuo reijät on tarkoitettu.
2@
>No eikös se normikaiuttimessakin ääni kuulu ilmanvärähtelyillä?
Jäi tosiaan vähän epäselväksi, ensin kerrotaan että laitteessa ei ole kaijutinta ja sitten kuvaillaan millainen kaujitin siellä on.
Tuo linkki HTC Smartista kertovalle sivulla ei myöskään auttanut :-)
"Kaiuttimen puute mahdollistaa myös uudenlaisen ulkoasun, jossa näyttö yltää käytännössä puhelimen yläreunaan"
Hieno homma. Ehkä 20 vuoden päästä. Tässä puhelimessa onkin erityisen suuri yläreuna.
6uutinen
> ja kaksi erillistä NFC-sirua.
Olisko niin että toinen olisikin paikallinen lyhyenkantaman totetus joka ei täytä NFC speksejä ja toinen NFC, jos siis ovat fyysisesti eri siruilla.
Ellen pahasti erehdy, niin jokatapauksessa tässäkin vehkeessä värähtelyn tuottaa käämi & magneetti -yhdistelmä. :)
Sitäpaitsi missä tarkalleenottaen menee kaiuttimen määrittelyn raja? Onko kaiutin laite jolla ylipäänsä saadaan aikaan ääntä? Vai ratkaiseeko joku tietty rakenteellinen asia? Tuota uutisen otsikkoa vain mietin.
"kaiuttimen" pohtijoille... jos lukaisee tuon thevergen uutisen, niin siitähän se toimintaa hieman valottava selitys löytyy:
"device's display conducts sound to your eardrum in two ways: through connective tissue, and through the air in your ear canal"
eli ainakin tuosta päätellen puhelimen näyttö tuottaa korvassa kuultavan äänen kahdella tavalla, kosketuksesta (tarkoittaisiko mahdollisesti korvanlehden kosketusta näytön pintaan?) ja ilman välityksellä.
Hyötynä on ainakin parempi kuuluvuus kovassa melussa, ja ehkäpä myös parempi yksityisyys jos puhelua ei voi kuulla muut kuin se jonka korva puhelinta koskettaa.
Puhelimen takakannessa olevat reiät sitten voivatkin olla vaikkapa soittoääntä varten ettei puhelinta tarvitse jatkuvasti korvalla pitää kuullakseen jos joku soittaa.
@9
Kyllä minä tuon tuoiminnan tajusin. Se vain, että pitäähän jonkin sitä näyttöä värisyttää. Ei se värähtely itsekseen synny, vaan kyllä siihen se jokin mekaaninen liike tarvitaan. Todennäköisesti (enkä kyllä muuta keinoa keksi) se värähtelijä on käämi & magneetti -yhdistelmä, joka (kas kummaa!) löytyy myös "tavallisesta" kaiuttimesta. :)
Siis varsinainen kaiutin tästä puhelimesta taitaa kuvan perustellaa ainakin löytyä, mutta "kuuloke" (kaiutinhan sekin on) puuttuu.
10@
>Todennäköisesti (enkä kyllä muuta keinoa keksi) se värähtelijä on
>käämi & magneetti -yhdistelmä, joka (kas kummaa!) löytyy myös
>"tavallisesta" kaiuttimesta. :)
Ei kaijuttimissa välttämätttä käämiä ja magneettia ole, muitakin tekniikoita on käytössä.
9@
>Puhelimen takakannessa olevat reiät sitten voivatkin olla
> vaikkapa soittoääntä varten
Jokin summeri?
Jos kaijutin puuttuu niin korvanapit on aika välttämätön, videoissa, peleissä, musiikin kuuntelussa, kaijutinpuheluissa jne.
@12
Mitä tekniikoita?
@13
http://en.wikipedia.org/wiki/Loudspeaker#Piezoelectric_speakers
Tuolta nyt löytyy ainakin muutamia, kun aloitat niistä piezo-kaiuttimista ja selaat sivua alaspäin
@14
Kiitti linkistä.