Älypuhelimia myytiin viimeisen kvartaalin aikana 30 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Nokian myynti tippui samaan aikaan yhtä paljon. Samsung ei raportoinut tarkkoja toimituslukuja, joten joudumme turvautumaan ulkopuolisiin arvioihin. Wall Street Journalin mukaan älypuhelimia toimitettiin noin 35 miljoonaa kappaletta. IHS iSuppli arvioi toimitusten olleen 36 miljoonaa.
Samsung jäi tämän perusteella hieman jälkeen Applen joulumyynnistä (37 miljoonaa), mutta koko vuoden toimituksissa Samsung vei voiton. Samsung oli viime vuoden toimitusten osalta maailman suurin älypuhelinvalmistaja. Ero Appleen ei ole kuitenkaan suuri.
Samsungin mobiilipuolella menee lujaa, sillä sen osuus Samsung Electronicsin koko vuoden liikevaihdosta on jo kolmannes. Liikevoitto kasvoi viime vuoden aikana jopa 90 prosenttia. Kasvun odotetaan jatkuvan tämän vuoden aikana. Samsung on uhonnut nousevansa tämän vuoden aikana Nokian ohi maailman suurimmaksi puhelinvalmistajaksi.
Samsung arvioi halpojen älypuhelimien ja tablettien kysynnän kasvavan tänä vuonna.
Kommentit (6)
Tämä nyt ei voi tulla yllätyksenä kenellekään!!. ;)
Ericsson teki oliko se vuonna 2000 maailman ensimmäisen älypuhelimen.
Ne määritti sen että laittoin prosessorin puhelimeen, eli puhelimella voi tehdää muutakin kun soittaa.
Niillä määritelmillä niin nokia myi 113 miljoonaa puhelinta ja samsung 95 miljoonaa puhelinta.
Kuka määrittää älypuhelimen? Alan tekijät tai pörssissä olevat analyytikot jotka tekee työtä oman palkkansa edestä?
Afterdawn olen aina näkenyt tekniikan alan blogia? Tuskin soitatte taloussanomille ja kysytte niitten mielipidettä kun teettearvostelun seuraavasta puhelimesta?
Mutta, mutta blogeissahan kirjoitetaan mielipiteistä eikä tarvi mitenkään olla faktaa.
On vallan eritason meininkiä (myyntiä) kuin MS-Nokian Lumia-kaupat
Jos Samsung kertoisi myyntimääränsä, niin olisi paljon helpompaa arvioida oliko se suurin vaiko ei, eikä tarvitsisi tukeutua arvauslaitoksiin. Jostain syystä Samsung ei niitä halua kertoa, kaikki muut (Apple, Nokia, RIM, Sony, Motorola, HTC, jne.) kertovat.
2@
>Ericsson teki oliko se vuonna 2000 maailman ensimmäisen
>älypuhelimen.
>Ne määritti sen että laittoin prosessorin puhelimeen, eli
>puhelimella voi tehdää muutakin kun soittaa.
Ericsson julkaisi tuolloin mailman ensimmäisen Epoc puhelimen, joka tosin ei ihan täyttänyt kaikki yleisiä älypuhelin tunnusmerkkejä.
Sitä ennen oli markkinoilla ollut älypuhelimia joissa oli niin avoin ohjelmistoalusta johon 3. osapuolet saivat kehittää sovelluksia joilla pysty myös käyttämään puhelinpuolen mahdollisuuksia. Tuohonaikaan niitä usein tilastoitiin PDA laitteisiin.
Sitä ennen, jo analogia aikaan oli nähty puhelimia joissa joitain PDA ominaisuuksia. Mainittu Ericsson oli enemmänkin PDA ominaisuuksilla varustettu puhelin.
>Ne määritti sen että laittoin prosessorin puhelimeen
Prosessori oli puhelimissa jo analogiaikaan.
>Kuka määrittää älypuhelimen? Alan tekijät tai pörssissä olevat
>analyytikot jotka tekee työtä oman palkkansa edestä?
Iphone on alusta asti laskettu älypuhelimeksi, vaikka siitä puuttuu oleellisimmat tunusmerkit, sovelluskaupan ja myöhemmin tulleen sovellusten jonkinasteisen moniajon myötä nekin soraäänet ovat loppuneet.
Se voi vaihdella jonkinverran lasketaanko Samsung ns monipuolisemmat feturepuhelimet älypuhelimiksi, isossa kuvassa ne eivät taida näytellä enään Samsungilla suurta osaa, voivat toki joissain tilastoissa olla se suurusjärjestys pienestä kiinni.
Tabletteja ei yleensä lasketa älypuhelimiksi, vaikka puheominaisuudet on, yksittäisi rajamalleja voi myös keikkua tilastoissa kummallakkin puolella.
2@
>Kuka määrittää älypuhelimen?
Älypuhelimelle tunnusomaista puhelinominaisuuksien lisäksi että siihen voi asentaa natiiveja sovelluksia, joilla pysty luomaan jopa uusia palveluita/ominaisuuksia, tunnusomaista oli 3.osapuolen sovellusten moniajo. Täysi tai hyvä integrointi puhelinpuoleen, erotuksena PDA laitteisiin joihin lähinnä lisätty GSM.
J2ME laitteita ei ole yleensä laskettu älypuhelimiksi, vaikka joissain jonkinasteinen mahdollisuus ajaa usemapaa Java softaa yhtäaikaa.
Joissain uuden sukupolven älypuhelinalustoissa on osa vanhoista vaatimuksista jätetty toteuttamatta, Android laitteet kiistatta lasketaan älypuhelimiksi vaikka virtuaalikoneessa sovellukset ajetaan, niissä kuitenkin ehdot täyttyy varsin hyvin.
WP7 ja IoS ovat kovasti rajoitettuja, mikä estää joitain vanhan kaavan asioiden toteuttamista, nekin kuitenkin lasketaan älypuhelimiksi.
Älypuhelinmääritelmä on siis vuosiensaatossa jonkinverran leventynyt.
Nykyään jotkin tabletit ja jotkin monipuolisemmat featurepuhelimet ovat harmaata aluetta.
Omalukunsa on sitten tähtitoimittajat jotka ulkonäön perusteella karsinoivat laitteita milloin minnekkin.