Usein toisena osapuolena ollut yhdysvaltainen Apple ja sitä vastassa joko Nokia tai jokin Android-valmistaja (Samsung ja HTC). Käräjöinti ilmentää hyvin sitä kuinka kiivaana älypuhelimien ekosysteemi-sota käy. Patentit ovat äärimmäisen tärkeä ase kamppailtaessa oman alustan menestyksen puolesta.
Senpä takia on hyvä kysyä, kuka langattoman viestinnän patentit omistaa. Analyysitalo Chetan Sharma on vastannut tähän kysymykseen kokoamallaan tilastolla, jossa eri yhtiöt on järjestetty sen mukaan kuinka paljon patentteja ne ovat saaneet itselleen Yhdysvaltain ja Euroopan patenttitoimistoilta.
Vaikka oikeustaistot yleensä käydäänkin näissä maanosissa, niin Aasia ja Japani ovat patenttien kannalta kaikkein tärkeimpiä alueita. Chetan Sharma ei kuitenkaan onnistunut saamaan tarpeellisia tietoja näistä kolkista.
Yllättävintä tilastoissa on ehkä se, että vaikka Apple onkin viime aikoina ollutkin yksi aktiivisimmista valmistajista menemään käräjille, niin se on tilastossa vasta sijalla 31.
Kommentit (12)
Kohta Microsoft ykkösenä (sen jälkeen kun syönyt Nokian sisältäpäin "Operaatio Elopin" kautta)
Mielenkiintoinen tilasto kyllä. Paljastaa hyvin, miten isot patenttisalkut alusta asti mukana olleilla mobiililaitevalmistajilla on verrattuna uusiin tulokkaisiin (Apple ja Google ennen Motorolaa ja esim LG).
Patentit keksi James Patent wuonna 1739. Niiden tarkoitus on tehdä kilpailu mahdottomaksi.
Hello Guys,
Totuus ei pala tulessakaan, Motorolan Patentti salkku huomattavasti isompi kuin esitellyssä kirjoituksessa!
Motorola kehtti mailaman ensimmäisen matkapuhelimen ja oli jo huomattava patentti salkku silloin kun Nokia vielä opetteli tekemään puhelimia !
Minua rupesi vaivaamaan tuo Motorolan numero, eli patenttien vähäisyys, tarkisitn internetistä ja olin oikeassa, (kuten yleensä! heh hee.) minä pistän oheisen linking joka on Englanniksi, mutta täysin erinumerot, Motorolan salkku sekalaisia noin 24,500 patenttia ja puhelimiin liittyvää on 14,600 / haussa uusia patentteja 6,700:
Ohessa Internetin lähde linkki josta kopioin asiaanliittyvän: http://www.motorola.com/Consumers/US-EN/About_Motorola/Technology/Approach
As of January 2011, Motorola will own approximately 24,500 patents and patent applications, worldwide. These include substantially all of the patents unique to Mobile Devices and Home businesses. Our patent portfolio generally relates to wireless, audio, video, security, user interface and product design, along with applications and services related to our products. Our Mobile Devices business segment will have approximately 14,600 granted patents and 6,700 pending patent applications, worldwide.
4@
>Minua rupesi vaivaamaan tuo Motorolan numero, eli patenttien
>vähäisyys, tarkisitn internetistä ja olin oikeassa
Vertaatko nyt aivan samoja lukuja kuin uutisen juttu? eli ovatko vertailukelposia.
Ero ei tosin montaa tuhatta, mutta jos laskisit samalla tavalla muiden patentit niin voisi esim Samsungin ja muiden luku kasvaa huomattavasti voimakkaammin.
Oletan että Motorolan pilkkominen on huomioitu luvuissasi, eikä niissä ole laskettu vanhentuneita.
Paitsi että se lukumäärä ei ole ainoa joka ratkaisee, vaan patentin "tärkeys".
MOTOROLA OLI PIONEERI MATKAPUHELIMISSA, JA TULEE OLEMAAN, GOOGLE TAKAA SEN, PUHELINALAN PATENTTISALKKU ISOMPI KUIN MUILLA !
NOKIA on kaput Finito, turha piereskellä, ei auta iso patenttisalkkukaan, kun ei osata tehdä kaupaksikäyvää puhelinta!
- Etkö ymmrrä Englantia, nuo ovat tammikuun 2011 numerot, jossa tarkasti eritelty patentit. Copy-Paste, lähde ja lue, taitaa taipua savo paremmin!
- Tässä toinen lähde jonka arvio Elokuussa / 2011 yli 17,000 patenttia uusia haussa 7,500 patenttia /Puhelimiin liittyviä!
Linkki; http://www.eweek.com/c/a/Search-Engines/Google-Could-Generate-105B-in-Profit-by-Aping-Apple-744030/
Google Aug. 15 agreed to purchase Motorola Mobility for $12.5 billion, a deal that many industry watchers agreed is a bid to gain the company's 17,000-plus patents, with over 7,500 more pending. Google needs the intellectual property to defend itself against lawsuits from Apple and Microsoft and against potential future suits.
Tuossa uutisen kuvassahan lasketaan vain Euroopassa ja Yhdyvalloissa myönnetyt patentit, eli se patenttien kokonaismäärä lienee todellisuudessa isompi.
squi, - Olet oikeassa!
Oletan että nämä kaksi veteraania, (Motorola / Nokia) jotka tappeli aiheesta jo sillion kun muut vasta mietti bisnestä, ovat valovuosia edellä muita näissä patentti asioissa.
Nokiahan joutui alussa maksamaan huomattavat patenttikorvaukset Motorolalle, jossa oli mukana pitkä myyntikielto ainakin US'ssa!
Nyt nämä sankarit, miettii, missä meni vikaan; Nokia ylimielisyyteen, ja Motorola vain ei ole pystynyt tekemään APPLE'n tasoista puhelinta, kuten taas Samsung Galaxy S II Kick's IPhone ASS!
My friend, I wish you all the best!
7@
>- Etkö ymmrrä Englantia, nuo ovat tammikuun 2011 numerot, jossa
>tarkasti eritelty patentit. Copy-Paste, lähde ja lue, taitaa taipua
>savo paremmin!
Lähteesi ei eritellyt uutisessa käsiteltyjä patentteja, eli uutisen luvut sopivat haarukkaan eli Motorola osalta voivat olla uutisessa oikein.
Jos kaivat Samsungista verokkiluvut niin jälkimäisen luku voi kasvaa aika rajusti.
Linkissä puhuttiin tammikuusta, tammikuussa Motorolaa pilkottiin, mutta luvut ilmeisesti tämän myydyn osan. Verkopuolen kauppa saatettiin loppuun vasta keväällä, mutta se oli irroitettu aijemin.
Ilmeisesti tästä tilastosta puuttuvat yhteisesti hallitut patentit. Esimerkiksi Nortelin patentit päätyivät Microsoftin ja Applen johtamalle liittoumalle. Kaikkein mielenkiintoisinta olisi kuitenkin nähdä essentiaalipatenttien jakauma, koska niitä ei voi käytännössä kiertää. Toteutuspatentit ovat aika kevyitä aseita mahdollisissa oikeudenkäynneissä ellei sitten puhuta hyvin räikeästä kopioinnista.
Jos luetaan uutinen tarkemmin: "Senpä takia on hyvä kysyä, kuka langattoman viestinnän patentit omistaa.." avainsanalla langattoman viestinnän patentit. Kun taas linkissä puhutaan "Our patent portfolio generally relates to wireless, audio, video, security, user interface and product design, along with applications and services related to our products." Elikkä onko uutisen vertailussa laskettu vain kunkin yhtiän omistamia _langattomaan viestinnän patentteihin_, ei siihen kuinka paljon yhteensä patentteja kukin omistaa.