Tämän päivän videonostossamme esiintyy kiinalaista tekoa oleva Aphone A6, joka näyttää päällisin puolin hyvin paljon Applen iPhonelta, mutta sisältä löytyykin muokattu Googlen Android-käyttöjärjestelmä. Androidihan on avointa koodia, joten näin ollen monet tuntemattomatkin laitevalmistajat ovat sen käyttöönsä ottaneet.
Aphone A6:n ominaisuuksiin kuuluvat 3,5 tuuman kapasitiivinen kosketusnäyttö monikosketustuella, kahden megapikselin kamera, WLAN- ja Bluetooth-yhteydet, verkkoyhteyksien osalta tuki GPRS- ja EDGE-datayhteyksille sekä trackball-ohjain.
Kiinassa on kaikki mahdollista - myös Android iPhonessa, ainakin kiinalaisella tavalla.
Tsekkaa kaikki Videolla-juttumme!
Kommentit (18)
Puolet puhelimista näyttää iphonelta muutenkin nykyään.
hieno, iphonen tappaja on löytynyt. Grafiikat täysin omaa luokka ja takakansikin. Halvat varaosat
Piru vie, en ole vielä edennyt kiinanopinnoissani tarpeeksi, että ihan ymmärtäisin kaiken. Ei kyllä kuulosta tosin mandariinikiinalta yhtään, jotain muuta?
Androidin avoimuuden hyviä puolia tosiaan toi, että nyt kiinaluureihinkin saa kunnon käyttiksen ja ohjelmistotukea.
Aika järjettömän pitkä boottausaika tolla puhelimella. Onko se Androidin feature vai onko tuossa vain kehno prosessori?
Selvää mandariinia kaveri pudottellee. Oikealla puolella, takana, kiina, tämä ... paljon enempää ei kyllä kertakuuntelulla parinvuoden opiskelulla irtoa :)
Utelin eilen naapurilta jonka firma jakaa rahaa mm. Android sovellusten kehitäjille, millaisia nuo puhelimet ovat. Hän kertoi et halpapuhelimia ne vielä toistaiseksi ovat, yks mallikappalekin oli saanut vettä sisäänsä ja mennyt mykäksi, kun Shanghaissa sattui satamaan vettä. Sovelluksia tarvitaan ja nopeasti, koska iPhone menee kaukana edellä, ja jos puhelimiin ei niitä ole, niin hardware täytyy olla todella hyvää. Pelkällä hinnalla voi teoriassa kilpailla, mutta Applella on jo varaa pudottaa hintoja pienemmän muistin ja kehnomman näytön avulla jo lähitulevaisuudessa. Android puhelinten on oltava tosi hyviä myös 79 taalan luokassa. Ens kesään mennessä voi hyvinkin mennä 200000 iPhone sovelluksen raja rikki ja se on todella kova pala muille.
Näytin siinä juteltaessa omasta iPhonestani Pajatso peliiä ja kaverihan oli heti myyty mies, mutta sanoi ettei sitä löydy iTunes storesta ?? Mitäs se semmoinen on, onko peräti ainoa suomalaisten tekemä sovellus?
Siitähän oli juttua kun RAY käski poistaa sen sieltä.
http://macmaa.com/tag/pajatso/
Tjaa a, en tajua miks tätä aina hehkutetaan. Jotain Bikini Girls softia mestat pullollaan + kaikkea muuta peliä ja roinaa. Kai se määrä sitte korvaa laadun ja käyttötarkoituksen.
Jos tuota 200 000 peilaa johonkin, Debianin kirjastoissa on vain rapiat 25k ohjelmaa. Niitä on sinne keräilty vuodesta 1993. Ehkä pikkuisen laaduttomampaa tavaraa ovat nämä muutamassa vuodessa kyhätyt iPhonen mahtavat sovelluskokoelmat.
Btw, Maemo on Debian, joten varsin laajat - ja laadukkaat - ohjelmistokirjastot ovat tweakauksen takana odottamassa :-)
@Lait
Ja tässä "tweakaus" varmaankin tarkoittaa käyttöliittymän täydellistä uusimista soveltuakseen sormella ohjattavaksi? Pidä hauskaa tweakatessasi.
Niistä iPhonen noin sadasta tuhannesta softasta varmaankin kaikki on tehty pitäen mielessä ja varmistaen toimivuus iPhonella. Toki varsin suuri osa niistä on portattuja pelejä.
>Ja tässä "tweakaus" varmaankin tarkoittaa käyttöliittymän
>täydellistä uusimista soveltuakseen sormella ohjattavaksi? Pidä
>hauskaa tweakatessasi.
Älypuhelimissa osa sovelluksista eivät ole UI tuotteita, vaan idea on siinä mitä ohjelma tekee / palvelee.
"Linux" mailmassa joskus UIn tekeminen on ollut toissijainen juttu, mutta kuitenkin varsin triviaalia.
Androidiin sovelluksia tehdessä homma menee tietenkin kokonaan uudestaan, toisin kuin Maemoon ja jopa yllättäen Symbianiin C kieliset lähteet hyödynnettävissä.
Lainaus:
Ens kesään mennessä voi hyvinkin mennä 200000 iPhone sovelluksen raja rikki ja se on todella kova pala muille.
Tjaa a, en tajua miks tätä aina hehkutetaan. Jotain Bikini Girls softia mestat pullollaan + kaikkea muuta peliä ja roinaa. Kai se määrä sitte korvaa laadun ja käyttötarkoituksen.
No tuohon sanoisin et monilta (jopa isojen firmojen päättäjiltä) menee aivan liian kauan tajuta mikä merkitys noilla sovelluksilla on. Suomesta puheenollen, meillä on 3 vuoden nyrkkisääntö, se mikä tulee markkinoille tänään voidaan tarjota suomalaisille kolmen vuoden päästä. Syitä on tietysti useampiakin, mutta tuo asioiden omaksumisen hitaus on se mitä pomo on käyttänyt mittatikkuna jo 35 vuotta.
Lähes kaikki loppukäyttäjää (ei siis übernörtti) kiinnostavat softat puhelimeen ovat käyttöliittymällisiä. Hyvän käyttöliittymän tekeminen ei ole juuri koskaan triviaalia, ainakaan "Linux-maailman" ulkopuolella.
Jos en ole ihan väärässä Android osaa Javaa, joten samalla logiikalla koko Javasoftien kirjo on käytettävissä. iPhone sitten osaa ainakin C/Obj-C/C++ kolmikkoa ja unixkoodi kääntyy.
>Lähes kaikki loppukäyttäjää (ei siis übernörtti) kiinnostavat
>softat puhelimeen ovat käyttöliittymällisiä.
Puhelimissa monet tärkeät jutut ovat näkymättömiä joissa UItä tarvitaan, jos tarvitaan, vain satunnaisesti.
Tavalisissa peruspuhelimissa valmistaja päättää tälläiset softat, älypuhelimissa loppukäyttäjä voi myös itse asennella tuollaisia.
> Hyvän käyttöliittymän tekeminen ei ole juuri koskaan triviaalia,
> ainakaan "Linux-maailman" ulkopuolella.
No nyt ei oltu tekemässä uuttakäyttöliittymää koko alustalle, vaan tekemässä käyttöliittymää jollekkin softalle. Jos softa ei ole käyttöliittymäpainotteinen, vaan toiminallisuus painotteinen, niin sen käyttöliittymän tekeminen voi olla varsin pieni panostus, jonka voi tietenkin kädettää. perusasioilla helpot välineet löytyy alustalla kuin alustalla.
Jos tehdään softaa jossa ei ole muutakuin käyttöliittymä ... niin no sittä kannattaa hioa.
>Jos en ole ihan väärässä Android osaa Javaa, joten samalla
>logiikalla koko Javasoftien kirjo on käytettävissä.
Millä samalla lokiikalla ?
>iPhone sitten osaa ainakin C/Obj-C/C++ kolmikkoa ja unixkoodi
>kääntyy.
Jep, toinen asia sitten mitä voi tehdä, UItä voi tehdä, mutta se nyt ei kai eronnut muistakaan.
user: "Ja tässä "tweakaus" varmaankin tarkoittaa käyttöliittymän täydellistä uusimista soveltuakseen sormella ohjattavaksi? Pidä hauskaa tweakatessasi."
Ei sitä tarvitse tehdä kuin yhden ihmisen/porukan per softa... Tokihan softia on monenlaisia, mutta ei kai niiden iPhonenkaan pierusimulaattoreiden käyttöliittymät ihan älyttömän mutkikkaita ole?
Sitä paitsi ei esim. mediakoodekeissa mitään käyttöliittymiä tarvita.
kiusalla laitan vielä RAY kiusaksi pajatso pelin
http://nostalgiapelit.servut.us/pajatso.html
aivan loistavia uutisia luettava vaihteeksi saitilla xd kiitokset sinne vintille..