Japani on kulkenut on monissa mobiilimaailman asioissa muun maailman edellä, ja kenties myös tämän osalta. Japanilainen Fujitsu on julkistanut NTT DoCoMo -operaattorille uuden F-04B-nimisen puhelimen, joka koostuu kahdesta osasta: varsinaisesta näytön sisältävästä pääosasta sekä irrotettavissa olevasta näppäimistöosasta. Kun näppäinosa on kiinnitetetty näyttöosaan, niin kyseessä on perinteinen liukukansipuhelin.
Uusi rakenne on mielenkiintoinen ja tuo mukanaan muutamia etuja, mutta ei kuitenkaan ole ehkäpä niitä kaikkein kätevimpiä. Rakenne vaatii esimerkiksi molempaan osaan oman akun ja luonnollisesti kasvattaa puhelimen kokoa perinteisempiin ratkaisuihin verrattuna.
Yksi tällaisen rakenteen tuomia selkeitä etuja on tietenkin laitteen muokattavuuden kasvu. Fujitsunkin uutuuteen on saatavilla näppäimistöosan tilalle asettuva projektori-osa, joka sisältää 854x480 pikselin tarkkuuteen yltävän pikoprojektorin. Kun projektoriosa on kytketty pääosaan, voidaan näppäimistöosaa käyttää kauko-ohjaimena.
MAINOS
Modulaaristen puhelinten saralla ykkösnimi on aiemmin ollut Modu, joka ei kuitenkaan ainakaan kovin suurta suosiota ole toistaiseksi saavuttanut. Jatkossa puhelinten muokattavuudesta vaihtuviin käyttötarkoituksiin erilaisin lisäosin saattaa kuitenkin kasvaa uusi trendi.
Fujitsu F-04B:stä on kertonut muun muassa Akibahara News -sivusto.
Kommentit (2)
>Rakenne vaatii esimerkiksi molempaan osaan oman akun
Miksi irrotettava näppis tai muu lisäkilke vaatisi aina oman akun?
Jos kyse esim BT näppiksestä jossa teline puhelimella, siis ilman sähkökytkentäjä niin akku tau paristoja tarvitaan kummassakin.
Jos näppis sähköisesti kiinni luuriin, niin sähkön saa luurista tai hyvin pienillä nappi paristoilla pärjää hyvin pitkään.
> ja luonnollisesti kasvattaa puhelimen kokoa perinteisempiin
> ratkaisuihin verrattuna.
Pyrkimys on kai tehdä pienempää, ja kun koko ei ole tärkeä, niin klipusutella lisäkilkkeitä kiinni, jolloin koko kasvaa, mutta ei niin haitaksikaan, samalla voi sietää esim lisäakun verran tilajan ja painonkasvamista jos vastineeksi irtoaa paremman toiminta-ajat.
kuulostaa niin retardilta idealta että ei tule trendiä tuosta